banner171

Sultangaz'de Bayramlaşmak İsteyen Vatandaşlar Metrelerce Kuyruk Oluşturdu

Sultangazi’de vatandaşlar bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Cami çıkışında birbirleriyle bayramlaşmak için sıraya giren vatandaşlar, metrelerce kuyruk oluşturdu.

Sultangaz'de Bayramlaşmak İsteyen Vatandaşlar Metrelerce Kuyruk Oluşturdu
 Geride kalan Ramazan ayının ardından bayram heyecanı yaşayan Sultangazi’de binlerce vatandaş günün ilk ışıklarıyla birlikte bayram namazı için camilere akın etti. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz ve İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya da bayram namazını Sultangazi Merkez Camii’nde kıldı. Namazlarını kılan binlerce vatandaş, cami çıkışında birbirleriyle bayramlaşmak için sıraya girdi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da namaz çıkışında cemaatle tek tek bayramlaştı. Namaz çıkışında belediye tarafından kurulan stantlarda sıcak çorbanın yanı sıra gül suyu ve lokum ikramı da yapıldı.
Cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bir ayın ardından böyle sevinçli bir günde yine dostlarımızla, İslam aleminin bütün seçkinleriyle bir aradayız. Tabii ki bugün farklı bir gün, yollarımız bu sabah gül suyuyla yıkandı. Bayramın bu ilk gününde camilere girerken aynı kokuyu verdik. İlçenin her tarafı pırıl pırıl bu koku içerisinde. Bizim çok güzel bir inancımız var. Bayram namazından çıkarken insanlar gerek cami içinde, gerekse dışarıda birbirleriyle bayramlaşıyorlar ve birbirlerinin yüzüne gülerek bakıyorlar. Bu bizim toplumumuzun en güzel davranışlarından bir tanesi. Allah daim etsin ve sağlık içerisinde nice bayramlara ulaştırsın. Bütün halkımızın Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

İslam aleminin bayramını tebrik eden Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz da, “30 gün orucumuzu tuttuk, şükürler olsun ki bugün de namazımızı kıldık ve bayrama kavuştuk. Hem ilçemizdeki bütün insanların hem de Türkiye ve dünyadaki bütün Müslümanlar’ın bayramını tebrik ediyorum. İslam aleminin bayramı huzur içerisinde geçirmelerini diliyorum” şeklinde konuştu.

Bayramların insanları kaynaştırıcı yönüne vurgu yapan İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise, "Bayramlar birlik, beraberlik günleridir. Ramazan gibi böyle ruhen yücelmenin bir sonucu Rabbimizin bize bahşettiği bu bayramın hayırlara, birliğe ve beraberliğe katkı sağlamasını temenni ediyor ve bütün Müslümanlar’ın bayramlarını kutluyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2015, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153