banner171

Sultangazi Belediye Meclisi’nden Ortak Deklarasyon

Sultangazi Belediye Meclisi’nden Ortak Deklarasyon

Sultangazi Belediye Meclisi’nden Ortak Deklarasyon
 Sultangazi Belediye Meclisi 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine karşı ortak deklarasyon yayınlayarak, darbe girişimi kınandı.  Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da Meclis’de yaptığı konuşmada darbe girişimine karşı milletimizin tek yumruk durduğunu belirterek “Hangi inançta, hangi düşüncede olursak olalım demokrasi için tek yumruk olduk” diye konuştu.
Sultangazi Belediye Meclisi 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini ortak deklarasyon yayımlayarak kınadı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın başkanlığında toplanan Meclis’te parti grupları ortak bir deklarasyon yayınlayarak saldırıyı kınadı.

“DARBE GİRİŞİMİ DEMOKRASİ TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK YAZILDI”

Toplantıda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, darbe girişiminin milletin kararlı tutumu ile bertaraf edildiğini söyledi. Başkan Altunay, “Darbe girişimi demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Millet iradesi her şeyin üstündedir.  Milletimiz bir olduğunu, bütün olduğunu göstermiş; gerektiğinde canını seve seve feda edeceğini göstermiştir” dedi.  Darbe saldırısında 208 vatandaşımızın şehit olduğunu kaydeden Başkan Altunay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“145 sivil vatandaşımız, 60 güvenlik görevlimiz ve 3 askerimiz olmak üzere toplam 208 şehidimiz var. 1500  yaralı kardeşimiz bulunuyor. Şehitlerimizden 4’ü ilçemizde. Şehit ve yaralı yakınlarına ulaşmak isteyenler için adreslerini verebiliriz. Bu şehit yakınlarımızın ve yaralılarımızın ihtiyaçlarını karşılamak gerekir. Gerçek millet sevgisi, devlet sevgisi ve vatan sevgisini ortaya koyan insanlarımıza hak eden değeri vermeliyiz.”

Başkan Altunay konuşmasının son bölümünde ülkenin bağımsızlığını ve bütünlüğüne zarar vermek isteyenlere karşı tek yürek, tek bilek olunduğunu ifade etti.

Başkan Altunay daha sonra Sultangazi Belediye Meclis’i adına yayınlanan ortak deklarasyonu okudu.

MECLİS ÜYELERİ DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

Meclis’te bulunan siyasi parti adına söz alan grup başkanları ve meclis üyeleri de darbe girişimini kınayarak şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Sultangazi Belediye Meclis’i adına yayınlanan ortak deklarasyon ektedir. 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153