banner171

Sultangazi Belediye Personelinden Farkındalık Bilekliği

Belediye Personelinden Farkındalık Bilekliği

Sultangazi Belediye Personelinden Farkındalık Bilekliği
 Sultangazi Belediyesi, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı işbirliği ile anlamlı bir etkinliğe imza attı. Belediye personeli, Cerebral Palsy hastalarına destek olmak için bileklik yaptı.Satışa çıkarılacak bilekliklerden elde edilen gelirin , Cerebral Palsy hastalarının rehabilitasyonunda kullanılması sağlanacak.
Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşur.  Hastalık ilerleyici değildir.Hayat boyu rehabilitasyon uygulamasıyla önemli gelişmeler sağlanabilmektedir. Ülkemizde her yıl 6.000’den fazla bebeğe Cerebral Palsy tanısı konmaktadır. Ancak ne yazık ki hastalığın bilinirliği son derece düşüktür.

Hastalığa dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak isteyen Sultangazi Belediyesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı işbirliği kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Sultangazi Belediyesi Hizmet Binası'nda düzenlenen  Cerebral Palsy Bileklik Yapımı etkinliğine her birimden bir belediye personeli, Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan 2 öğretim görevlisi, Spastik Çocuklar Vakfı gönüllüleri ve Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç katıldı.

Cerebral Palsy Bileklik Yapımı etkinliğinde belediye personelleri, öğretmenler eşliğinde ipten bileklik yapmayı öğrendi.Yapılan bileklikler vakıf gönüllüleri tarafından satışa çıkarılarak elde edilen gelirin Cerebral Palsy hastalarının rehabilitasyonunda kullanılması sağlanacak.

Projeye destek olmak için Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı sitesinden online bağış yaparak, Cerebral Palsy hastalarının hayata bir adım atmalarına yardımcı olabilirisiniz.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153