banner171

Sultangazi Belediyesi’nden çocuklara ücretsiz at binme imkanı

Sultangazi Belediyesi, ilçede eğitim gören öğrencilere ve engelli çocuklara ücretsiz at binme imkanı sundu.

Sultangazi Belediyesi’nden çocuklara ücretsiz at binme imkanı
 Başkan Cahit Altunay da ata binerek çocuklarla birlikte keyifli anlar yaşadı.
Sultangazi Belediyesi, Mimar Sinan Kent Ormanı’nda bulunan Binicilik Tesisleri’nde ilçede eğitim gören öğrencileri ve engelli çocukları ağırladı. Ücretsiz at binme imkanı bulan çocuklar at binerek keyifli anlar yaşadı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da, tesislere gelerek at bindi. Tesis içerisinde bulunan yavru bir tayın sevimli hareketleri ise renkli görüntüler oluşturdu.


“Engelliler burada rehabilitasyon imkanı da buluyor”

At binmenin engelliler için de terapi niteliği taşıdığını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Yeşil ile mavinin harmanlandığı bu güzel mekanda at binme zevkini yaşatmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gerek ilçeden gerekse ilçe dışından çocuklarımız buraya akın ediyor. Burada en önemli özellik manej alanların çim ve kum olması. Ayrıca usta biniciler için de orman içinde tur atma imkanı olması bu işin zevkini biraz daha katmerleştiriyor. Böyle tesislere ciddi bir şekilde ihtiyaç var. Çünkü öğrencilerimizin o andaki heyecanlarına tanık oluyorum. Özellikle engelli öğrenciler burada rehabilitasyon imkanı da buluyor. Onların atla terapi almış olması inanılmaz sevindirici bir durum. Okullarından otobüslerle getirip öğrenci ve engelli kardeşlerimizden de herhangi bir ücret talep etmiyoruz” ifadelerini kullandı.


“At binmek çok güzel bir duygu”

Sınıfça at binmeye geldiklerini belirten Muhammed Talha Tanık, “Buraya sınıfça at binmeye geldik. Daha önceden de gelmiştim, çok güzel bir duygu. Belediye başkanımız kadar iyi olmasa da ben de iyi kullanacağıma inanıyorum. At binmek çok güzel bir duygu. Benim imkanım olsa ben at alırım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153