banner171

Sultangazi Belediyesi’nden Kudüs'ten Balkanlara İftar Sofrası

Sultangazi Belediyesi’nden Kudüs'ten Balkanlara İftar Sofrası

Sultangazi Belediyesi’nden Kudüs'ten Balkanlara İftar Sofrası
 Ramazan Ayı’nın manevi iklimini yansıtmak amacıyla binlerce kişiyi iftar ve gönül sofralarında buluşturan Sultangazi Belediyesi, Filistin’in Kudüs kentindeki Mescid-i Aksa’da iftar sofrası kurdu. Mescid-i Aksa’nın avlusunda kurulan iftar sofrasına binlerce kişi katıldı. Balkanlar'a da gönül köprüsü kuran Sultangazi Belediyesi, bu hafta sonu Bulgaristan ve Makedonya'da iftar sofraları açıyor.
 

Sultangazi'de Ramazan ayının manevi iklimi doyasıya yaşanıyor. Sultangazi Belediyesi,  Atatürk Bulvarı üzerinde kurduğu Ramazan Çadırı ve Belediye Hizmet Binası'nın  yanındaki alana kurduğu Selçuklu Obası ile  Ramazan ayının coşkusuna ortak oldu. Buralarda binlerce kişi birlikte oruçlarını açarken, kültür programları ile farklı Ramazan akşamları yaşanıyor.

 

Bununla da yetinmeyen Sultangazi Belediyesi ülke sınırlarını aşarak farklı coğrafyalarda da iftar sofraları kuruyor. Mirasımız Derneği ile ortaklaşa organize edilen iftar sofrası; Filistin’in Kudüs kentindeki Müslümanların ilk kıblesi olarak bilinen Mescid-i Aksa’da kuruldu. Mescid-i Aksa’nın avlusunda kurulan iftar sofrasına binlerce kişi katıldı. İftar sofrasına misafir olan Kudüslüler, okunan akşam ezanıyla birlikte oruçlarını açtı.

 

Sultangazi Belediyesi Balkanlar'da gönül köprüsü kurdu. Bu amaçla her yıl Balkanlar'da farklı bölgelerde iftar ve gönül sofraları açan Sultangazi Belediyesi, bu yıl Makedonya ve Bulgaristan'da iftar sofraları açıyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2017, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153