banner171

Sultangazi Belediyesinden Uluslararası Otizm Sempozyumu

Sultangazi Belediyesi, "Otizmde yeni arayışlar" başlığı altında uluslararası sempozyuma imza atıyor.

 Sultangazi Belediyesinden Uluslararası Otizm Sempozyumu
Sultangazi Belediyesi Hizmet Kompleksi'nde yer alan Meclis Salonu’nda   25 - 26 Nisan 2014 tarihlerinde yapılacak sempozyuma, otizmle ilgili çalışma yapan tanınmış isimler katılıyor. Sempozyumunda ayrıca Prof. Dr. Keithy Storey ve Jean Rowland Storey , otizm ve mesleki eğitim başlıklı oturumda uygulamalı davranış analizi ve otistik gençlerin mesleki eğitim konusunda tebliğlerini sunacaklar.
Otizm, günümüzde her 150 çocuktan birini etkileyerek, çocuklar arasında en hızlı yaygınlaşan nörolojik bir hastalık.  Bu tablo, otizm farkındalığının bir kez daha önemini ortaya koyuyor. Birleşmiş Milletler; 2008 yılından itibaren her yıl Nisan ayını “Otizm Farkındalık Ayı” olarak ilan etti. Bu ayda tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin artırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Sultangazi Belediyesi de, "Otizmde  yeni arayışlar" başlığı altında uluslararası sempozyuma imza atıyor. Sultangazi Belediyesi Meclis Salonu’nda  25-26 Nisan 2014 tarihlerinde yapılacak sempozyumda, otizmle ilgili çalışma yapan tanınmış isimler konuyla ilgili tebliğlerini sunacaklar. 

Sempozyuma; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul II Milli Eğitim Müdürlüğü, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Otizm ve Engelli Dernekleri Federasyonu, İstanbul Engelliler Merkezi Derneği ve Gülen Güneş Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi destek veriyor. 

"Otizmde  yeni arayışlar" Sempozyumunda ayrıca Prof. DR. Keithy Storey ve Jean Rowland Storey , otizm ve mesleki eğitim başlıklı oturumda uygulamalı davranış analizi ve otistik gençlerin mesleki eğitim konusunda tebliğlerini sunacak. 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153