banner171

Sultangazi'de Bulgaristan seçim heyecanı

Bulgaristan'da halk 14 Kasım'da Cumhurbaşkanı ve yeni meclis üyelerini seçecek.

Sultangazi'de Bulgaristan seçim heyecanı

Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin adayı olarak mücadele edecek olan Mustafa Karadayı, için Sultangazi'deki soydaşları seferber oldu.
Bulgaristan'da pazar günü yapılacak olan seçimlerin heyecanı Sultangazi'ye yansıdı. Sultangazi'de bulunan Trakya Rumeli Balkan Türkleri Derneği yöneticileri, 3 bin 517 kayıtlı olduğu belirtilen seçmenin pazar günkü seçimde oy kullanması için seferber oldu. Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin Cumhurbaşkanı adayı olan Mustafa Karadayı'nın seçim afişlerini ilçenin farklı noktalarına asan dernek yönetimi, ilçede bulunan kayıtlı seçmene de ulaşarak oy kullanmaya davet ediyor. 


Bulgaristan’daki 37 yıl önce ülkedeki yönetimin asimilasyon politikasına maruz kalan Türk azınlığının adlarının "Bulgarlaştırılması" hedeflendi, aralarında Türkçe konuşmaları bile yasaklandı.

1989'da ise binlerce Türk göç etmek zorunda kaldı.

HÖH büyük destek bekliyor

Bulgaristan, 1990'da demokratikleşti. Bunun üzerine Türk ve Müslüman azınlık, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisini kurdu.

Bugüne gelindiğindeyse Parti, Bulgaristan'da 14 Kasım’da yapılacak eş zamanlı cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde büyük destek bekliyor.

Parti Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Cumhurbaşkanlığına adaylığını koydu.

"Oy kullanma" çağrısı

Böylece ilk kez bir Türk kökenli siyasetçi Bulgaristan’da cumhurbaşkanı adayı oldu.

Mustafa Karadayı, "Yurt dışında yaşayan Bulgaristan vatandaşlarına, ülkemizdeki politik süreçlerde aktif olmaları çağrısında bulunuyor ve oy kullanmaları çağrısı yapıyorum." dedi.

HÖH Partisi ülkenin tüm bölgelerinde de milletvekili adayı gösteriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153