banner171

Sultangazi Kurban Bayramı'na hazır

Sultangazi'de 120 bin metrekarelik dev kurban satış ve kesim yeri kuruldu

Sultangazi Kurban Bayramı'na hazır
 Sultangazi Belediyesi, İstanbul'un en büyük Kurban Satış ve Kesim Merkezi'ni bu yıl da hizmete sunuyor. 120 bin metrekare alan üzerine kurulan merkezde 580 kurban satış çadırı, 100 kurban kesim çadırı ve 20 hizmet çadırı kuruldu. Anadolu'nun değişik bölgelerinden gelen kurbanlıklar burada satışa sunulacak.
Sultangazi Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle Esentepe Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası'nın yanında İstanbul'un Avrupa Yakası'nın en büyük Kurban Satış ve Kesim Merkezi'ni oluşturdu.

Merkez 25 bin hayvan kapasiteli
120 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim alanına 700 çadır kuruldu. Bu çadırlardan 580 adeti kurban satışı, 100 adeti kurban kesim ve 20 çadır ise hizmet çadırı olacak. Merkez, 25 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli olacak. Kurban Satış ve Kesim Merkezi, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar bir çok alanın hazırlıkları tamamlandı.

Merkezde günlük 3 bin büyükbaş hayvan kesilebilecek
Kurban kesim alanına otomatik kesim konteynerleri konulacak ve beton zeminle kaplanacak. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturulacak. Gerekli ışıklandırma, ses ve havalandırma tertibatları kurulacak.
Sultangazi Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nin özellikleri ise şu şekilde:
Kurban Satış ve Kesim Merkezi 120 bin metrekare alan üzerine yapıldı. Merkeze idari, dinlenme ve karantina çadırlarıyla birlikte toplam 700 çadır kuruldu. Kurban Satış ve Kesim Merkezi 25 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli. Merkezde sürekli veteriner bulundurulacak. AB standartlarında kesim konteynerleri yer alacak. Merkezde günlük 3 bin büyükbaş hayvan kesilebilecek. Kesim yerleri kapalı alanlarda kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturulacak. Merkezde kurban satış ve diğer donatı alanlarına gerekli ışıklandırma, ses ve havalandırma tertibatları kurulacak. Kesim alanının zemini beton zeminle kaplanacak. Mobil banka şubesi açılacak. Ücretsiz internet (Wi-fi) hizmeti verilecek. Bin araçlık otopark, mescit ve kafeterya yer alacak. Banyo ve WC'lerin ise hazırlıkları tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2016, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153