banner171

Sultangazi Masal Parkı'na Makedonya'lı Ziyaretçiler

Sultangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Masal Kahramanları Parkı yalnız Türkiye'de değil; yurtdışında da ilgi odağı oldu. Birçok ziyaretçiyi ağırlayan Masal Kahramanları Parkı'nın bu seferki konukları ise Makedonyalı ziyaretçiler oldu.

Sultangazi Masal Parkı'na Makedonya'lı Ziyaretçiler

Makedonya Başkonsolosu Dr. Zerrin Abaz ve Üsküp Belediye Başkanı Koce Trajanovski, Masal Kahramanları Parkı'nı Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile birlikte gezerek incelemelerde bulundu

Sultangazi Masal Kahramanları Parkı hizmete açıldığından bu yana binlerce misafiri ağırlarken yurtdışında da beğeni topladı. Makedonya Başkonsolosu Dr. Zerrin Abaz ve Üsküp Belediye Başkanı Koce Trajanovski ile beraberindeki heyet, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ı ziyaret ederek Masal Kahramanları Parkı’nı gezdi.

Makedonya Başkonsolosu Dr. Abaz, Masal Kahramanları Parkı hakkında bilgi almak ve proje detaylarını incelemek için Sultangazi Belediyesi’nin konuğu olarak buraya geldiklerini söyledi. Üsküp Belediye Başkanı Trajanovski ise yaptığı açıklamada, tematik parklar arasında Masal Kahramanları Parkı’nın özel bir yeri bulunduğunu belirterek,  “Sultangazi’de çocukların masal ve çizgi roman kahramanlarıyla birlikte oynayacakları güzel bir mekan oluşturulmuş. Ülkemizde bu kadar büyük bir alana yapılmış bir parkımız yok. Bundan sonra hayata geçireceğimiz projelerde Masal Kahramanları Parkı bize güzel bir örnek oluşturacaktır” dedi.

ÇOK YÖNLÜ PARK

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Masal Kahramanları Parkı hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Masal Kahramanları Parkı’nın açılışıyla birlikte çocuklara farklı bir mekan kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Altunay, “Parkımızın içinde masal kahramanlarını gören çocuklarımız gönüllerince eğleniyorlar. Botlarla havuzlarda geziler yapıyorlar. Hayal kahramanlarından oluşan oyun gruplarında oynuyorlar. Aileleriyle birlikte çay bahçelerinde dinleniyorlar. Burada halkımıza çok yönlü bir alan oluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Makedonyalı kardeşlerimizin de böylesi bir projeyi örnek almaları bizi ayrıca mutlu etti. ” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Makedonyalı heyet, Başkan Altunay’a Büyük İskender’in bir tablosunu hediye etti. Başkan Altunay da Makedonyalı heyete teşekkürlerini sunarak, işlemeli Çeşm-i Bülbül armağan etti. 




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153