banner171

Sultangazi nefes alacak

Sultangazi’deki Cebeci Taş Ocakları bölgesi koruma alanı ilan edildi, işletmelere 4 ay süre verildi.

Sultangazi nefes alacak

 Taş ocağı isyanı sonunda ses getirdi. İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Cebeci bölgesinde yaşayan sakinlerin şikayetlerini masaya yatırdı, Mahalli Çevre Kurulu, Cebeci bölgesinde bulunan taş ocağı işletmelerinden kaynaklanan hava kirliliğinin çözümü için alınması gereken önlemleri sıraladı. Marmara Temiz Hava Merkezi Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 4 Ağustos-4 Eylül 2016 tarihleri arasında yaptırdığı ölçümlere göre, hava kalitesi ölçüm sonuçları Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi yönetmeliğinde belirtilen 2016 yılı sınır değerinin üzerinde çıktı.

Cebeci Taş Ocakları bölgesinin, Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü yönetmeliği gereği ‘koruma bölgesi’ ilan edilmesine karar verildi. Mahalli Çevre Kurulu kararlarına göre bölgede bulunan işletmelerin ortak çalışması ile 4 ay içinde mevcut yol yerine alternatif bir yol kurulacak. Bu süre sonunda gerekli önlemleri almayan işletmelerin faaliyetleri durdurulacak. 6 ay daha süre tanınacak işletmeler önlem almaya devam etmezse Cebeci bölgesinden taşınacak.

 
Kararlar arasında, taş ocaklarındaki faaliyetler nedeniyle çukurlaşan alanlarının rehabilitasyonuna yönelik bir madde de yer aldı. Bu alana ne kadar hafriyat depolanabileceğine yönelik bir rapor hazırlanmasına da karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153