banner171

Sultangazi Şehir Ormanlarında Doğa Kaşifleri

Sultangazi Şehir Ormanlarında Doğa Kaşifleri

Sultangazi Şehir Ormanlarında Doğa Kaşifleri
 Eğitim hayatına farklı bir soluk getiren Sultangazi Belediyesi; birbirinden renkli ve farkındalık oluşturan atölyelerinden biri olan, "Orman Kaşifleri Doğa Atölyesi"ni hayata geçirdi. Sultangazi Şehir Ormanları'nda uygulamaya konulan proje kapsamında öğrenciler; bilimsel yürüyüşler, doğa günlüğü çalışmaları, biomimikri ve açık havada sanat çalışmalarına katılıyorlar. Mimar Sinan Şehir Ormanları'nda çocuklarla biraraya gelen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, projenin start verdi.
Orman Kaşifleri Projesi bu yılda Sultangazi Şehir Ormanlarında uygulanacak. Orman Kaşifleri Doğa Atölyesi'nde çocuklara doğayı sevdirmek; yaşamın tüm renklerine, varlıklarına ve canlılarına saygılı bireyler yetiştirmek amaçlanıyor.

Sultangazi Şehir Ormanları'nda hayata geçirilen proje kapsamında öğrenciler Sultangazi Binicilik Tesislerinde ata binme keyfini yaşarken, uzman eğitimcilerin gözetiminde bilimsel yürüyüşler, doğa günlüğü çalışmaları, biyomimikri (doğayı taklit ederek yeni tasarımlar oluşturmak) ve açık havada sanat çalışmalarına katılıyorlar.

Sultangazili çocuklar Orman Kaşifleri Doğa Atölyesi projesiyle ormanı keşfe çıktı. Bir yandan ormanda bitki türlerini inceleyen çocuklar bir yandan da ata binerek doyasıya eğlendi.

Mimar Sinan Şehir Ormanları'nda çocuklarla biraraya gelen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bu projenin startını verdi. İlçede eğitim gören 4 ve 5'inci sınıf öğrencisi çocukların katıldığı atölye kapsamında çocuklar, uzman biyologlarla birlikte ormanda gezintiye çıkarak bitki türlerini büyüteçle yakından inceledi. Ardından Başkan Altunay, Sultangazi Binicilik Tesisleri'nde hem çocuklara ata binmelerinde yardımcı oldu hem de onlarla birlikte ata bindi.

"Çocuklar Ormanı Keşfetmeye Çıktılar"

Çocukların doğal ortamda hem değişik canlı türlerini gözlemlediğini hem de birçok aktiviteye katıldığını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Orman kaşifleri projemiz her sene uygulanır hale geldi. Bu sene de baharla birlikte çocuklar adeta ormanı keşfetmeye çıktılar. Burada hem canlılarla hem bitkilerle ciddi incelemeler, bilimsel yürüyüşler yapıyorlar. Burada kurdukları doğa atölyesinde birlikte çalışıyorlar. Burası canlılarıyla, ağaçlarıyla ve bitki örtüsüyle örnek bir yer. Burada birçok fonksiyon var çocuklar bu keşiflerle ilgilenirken aynı zamanda ata binme zevkini yaşıyorlar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2018, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153