banner171

Sultangazi'de 3 Ton Çiğ Köfte, 3 Ton Nar Vatandaşlara Dağıtıldı

Sultangazi'de 3 Ton Çiğ Köfte, 3 Ton Nar Vatandaşlara Dağıtıldı

Sultangazi'de 3 Ton Çiğ Köfte, 3 Ton Nar Vatandaşlara Dağıtıldı
 Sultangazi’de düzenlenen Adıyamanlılar Günü’nde 3 ton çiğ köfte, 3 ton nar vatandaşlara dağıtıldı. Renkli anların yaşandığı etkinlikte, vatandaşlar çiğ köfte ve nar alabilmek için uzun kuyruklar oluştururken, çiğ köfteden Nemrut dağı görseli yapıldı.


Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Adıyamanlılar Gününde 3 ton nar, 3 ton çiğ köfte vatandaşlara ikram edildi. Sultangazi Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanında düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar Adıyaman’ın meşhur lezzetleri olan nar ve çiğ köfte alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturdu. Etkinlik kapsamında yüzlerce kilo çiğ köfteden Nemrut Dağı görseli hazırlandı. Alanda hazırlanan bölümde, Adıyaman’ın en meşhur lezzetleri de stantlarda yerini aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Adıyamanlılar memleket özlemi giderirken, diğer vatandaşlar da Adıyaman’ın lezzetlerini ve kültürünü tanıma fırsatı buldu. Etkinliğe katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, vatandaşlara çiğ köfte dağıttı, ardından oyun ekibiyle birlikte halay çekti.

"Bu programlar kardeşliğin pekişmesi bakımından önem arz ediyor"
Adıyaman tanıtım günlerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay,”Adıyaman denildiğinde akla çiğ köfte geliyor. Gelmemesi düşündürücü zaten. Çiğ köfteyi her yerde yapıp satıyor Adıyamanlılar ama merkezi Sultangazi diyebiliriz. En fazla şubesi burada. Çiğ köfte ikramı bugünden itibaren Pazar akşamına kadar devam edecek. Bu konuda sınırlama yok. 3 ton denildi ama ben bunun daha fazla olacağını biliyorum. Vatandaş geldikçe onlar burayı çiğ köftesiz bırakmıyor. Her şeyden önce insanlarımız yöresel yiyeceklerini özlüyor. Derneklerimiz büyük bir efor sarf ettiler. Gelenleri ağırlıyorlar, hem de gelen yiyecekleri vatandaşlara dağıtıp evet memleketimden geldi evimde bulunuyor diyecekler. Bu programlar kardeşliğin pekişmesi bakımından önem arz ediyor” dedi.
Memleket özlemi gidermek için etkinliğe geldiğini söyleyen Mehmet Sait Nacar, “İşi gücü bıraktık, geldik bugün festivale. Bizim için çok önemli Adıyaman’ın bütün yöresel ürünleri burada. 17 senedir görmediğimiz ne varsa buraya getirmişler. Bugün özlemlerimiz her şeyimiz gitti. Çok sevinçliyiz, ailemle geldim” diye konuştu.

Sabahattin Horon ise, “Kendimi Adıyaman’da hissettim. Çok mutlu oldum böyle bir organizasyonun her ilçede olmasını istiyorum. Adıyaman’a gitmeme gerek yok Adıyaman buraya geldi" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2017, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153