banner171

Sultangazi’de demokrasi nöbetleri yeniden başladı

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Anma Etkinlikleri kapsamında ilçe halkı meydanlarda nöbete başladı.

Sultangazi’de demokrasi nöbetleri yeniden başladı
 Sultangazi’de 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü sebebiyle düzenlenen etkinliklere çok sayıda vatandaş katıldı. Sultangazi’nin değişik noktalarında buluşan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile ilçe meydanına yürüyüp burada toplandı. Programa katılan gazeteciler Turgay Güler, Hasan Öztürk, Salih Tuna, Yusuf Ziya Cömert, Ahmet Kekeç vatandaşları selamladı. Gecede birer konuşma yapan gazeteciler, 15 Temmuz ruhuna değindi.

Gazeteci Turgay Güler, vatandaşlara teşekkür ederek, "O gecenin en büyük kahramanları sizlerdiniz. Hain, aşağılık adamlara ve onların arkasında bulunanlara büyük bir ders verdiniz" dedi.

“15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde olacağız"
Yeniden başlayan demokrasi nöbetlerine Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katıldı. 1 yıl sonra aynı duygularla meydanlara çıktıklarını ifade eden Altunay, 15 Temmuz Anma Etkinkileri kapsamında Sultangazi’de yapılacakları anlattı.
O geceyi aslına uygun şekilde yaşayacaklarını belirten Başkan Altunay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:“Sadece bu gece değil, sergilerimizle pazartesi gününden bu yana o geceyi anlatabilmeye çalıştık. Bu gece burada yeniden bir nöbet tutuyoruz, yarın gece yine tutacağız, yürüyüşler yapacağız. Ama en önemlisi 15 Temmuz gecesi saat 18.30 itibariyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde olacağız. Gece boyu orada Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarını da dinlemiş olacağız. İlçeye döndüğümüzde, o gece 00.15’te nasıl selalar verildiyse ve o sela sesleriyle insanlar nasıl yollara döküldüyse aynısını canlandıracağız. Bu meydanı doldurarak sabaha kadar nöbeti yerine getireceğiz. Vatandaşın bu konudaki heyecanını ve duyarlılığını görüyorum, gerçekten minnet doluyum.”
Gecenin sonunda sanatçı Uğur Işılak sahne aldı. Ünlü sanatçı seslendirdiği şarkılarla nöbet için meydana dolduran vatandaşları motive etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153