banner171

Sultangazi'de geleneksel coşku

Sultangazi Belediyesi, Orta Asya ve Anadolu’da yüzyıllardır oynanan ata sporumuz atlı ciriti yaşatmayı sürdürüyor

Sultangazi'de geleneksel coşku
 Sultangazi Belediyesi, Orta Asya ve Anadolu’da yüzyıllardır oynanan ata sporumuz atlı ciriti yaşatmayı sürdürüyor. Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan “Sultangazi Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları”nda Türkiye’nin önde gelen cirit takımları mücadele edecek.
Sultangazi Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş "Atlı Cirit"i geleneksel hale getirdi. Türkiye’nin önde gelen cirit takımları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Sultangazi’de at sırtında mücadele edecek.

Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek “Sultangazi Belediyesi Atlı Cirit Müsabakaları”nda Türkiye’nin önde gelen takımları yarışacak. Erzurum Atlı Spor Kulübü, Erzincan Safari Atlı Spor Kulübü, Bayburt Balca Atlı Spor Kulübü ve Sivas Önder Atlı Spor Kulübü takımlarından oluşan 32 at ile müsabakalar gerçekleştirilecek.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu şartları ve kuralları dahilinde yürütülecek Atlı Cirit Müsabakaları, Esentepe Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası yanındaki alanda 1 Ekim Pazar günü yapılacak. Müsabakaların sonunda ise Kara Cirit kurallarına göre gösteri maçı yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153