banner171

Sultangazi’de Geri Dönüşüm Kampanyaları

Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakabilmeyi amaçlayan Sultangazi Belediyesi, geri dönüşüm kampanyaları düzenliyor.

Sultangazi’de Geri Dönüşüm Kampanyaları
 2014-2015 eğitim döneminde tüm okullarda düzenlenecek “Elektronik atık, bitkisel atık yağ ve atık pil kampanyaları” ile çevre duyarlığının arttırılması hedefleniyor.
 
Sultangazi Belediyesi, ilçedeki tüm okullarda “Elektronik atık, bitkisel atık yağ ve atık pil toplama kampanyası” düzenliyor. Elektronik atıkların içerdikleri tehlikeli ve toksit maddelerin toprak ve su kirlenmesindeki etkisine dikkat çekmek için düzenlenen “Elekronik Atık Kampanyası”nda, öğrenciler atıl durumda olan cep telefonu, şarj cihazı, ütü ve tost makinası, fotoğraf makinası, florasan lamba, monitör ve bilgisayarları geri dönüşüme kazandıracak.

Kullanılmayan ve çalışmayan elektronik atıkları ücretsiz olarak toplayacak olan Sultangazi Belediyesi, gerek evlere yaptığı ziyaretler gerekse okullarda gerçekleştirilecek eğitimlerle bilgilendirmeler yapacak.  Mayıs sonuna kadar sürecek kampanya sonunda, toplanan atık miktarına göre belirlenecek ödüller, Haziran ayında düzenlenecek Çevre Haftası programında dereceye giren okullara dağıtılacak.

BİTKİSEL ATIK YAĞ
“Bitkisel Atık Yağ Kampanyası” ile de evlerden ve okullardan toplanacak her 15 litre karşılığında öğrencilere basketbol, futbol veya voleybol topu hediye verilecek. Bir litre bitkisel atık yağın bir milyon litre suyu kirlettiğine dikkat çekilen kampanyada, çevre kirlenmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ayrıca içerdiği ağır metaller ile toprak ve su kirliliğine neden olan atık pillerin geri dönüşüme kazandırılması için düzenlenen “Atık Pil Kampanyası” bu yıl da sürdürülüyor.  “Bir adet kalem pilin 4 metrekare toprağı kirleterek kullanılamaz hale getirdiği” dikkate alınarak hazırlanan kampanya sonunda öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153