banner171

Sultangazi'de Kurban Pazarı Kuruldu

Sultangazi'de, Kurban Bayramı için 100 bin metrekarelik alana kurulan kurban pazarı, otopark, mescit, kafeterya ve bankasıyla vatandaşlara hizmet vermeye hazırlanıyor.

Sultangazi'de Kurban Pazarı Kuruldu
Esentepe Mahallesi'nde kurulan kurban pazarında gazetecilere açıklama yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, büyük bir alana sahip olmanın verdiği rahatlıkla işe başladıklarını anlatarak, Avrupa yakasında kurbanlık konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Pazar için ayrılan alanı 80 bin metrekareden 100 bin metrekareye çıkardıkları bilgisini veren Altunay, alanda yaklaşık 20 bin büyükbaş hayvanın satılabileceğini kaydetti.

Altunay, "Komplekste ihtiyaçların sürekli artmasından dolayı karantina çadırı, mescit, tuvalet, çadır yatakhaneler noktasında hizmetlerimiz olacak. Buraya iki kişi gelen esnaflardan biri dinlenirken, diğeri alışverişini yapabilecek. Ayrıca 8 veteriner hizmet verecek. Hayvanların buraya gelişinden kesimine kadar geçen süre içerisinde bütün kontrolleri yapılacak. Burada artık yol sıkıntısı da yaşanmayacak, alanın dışında 5 otopark inşa ettik" diye konuştu. 

Kurban pazarında "çadır  bank"

Cahit Altunay, kurbanlıklarını pazara getiren esnafın en büyük sıkıntılarından birinin de nakit paralarını üzerinde taşıma zorunluluğu olduğunu belirterek, "Kurduğumuz çadır bankla esnafımız paralarını hesaplarına yatırabilecek" dedi.

Vatandaşın online sisteme kısa zamanda alıştığını anlatan Altunay, 600'e yakın çadırın bu sistemle satıldığını ifade etti.

Belediye Başkanı Altunay, Avrupa yakasının en büyük satış alanını kurduklarını anımsatarak, esnafın ve kurbanlık satın alan vatandaşın hizmetten son derece memnun olduğunu söyledi.

24 saat veteriner hizmeti verilecek

Kurbanlıkların gelmeye başladığı pazarda 24 saat hizmet verecek 8 veteriner hekimden Muhammed Koç, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"İçerideki kontrollerimiz genelde vatandaş şikayeti üzerine oluyor. Bunlar da kulak küpe numarası ve pasaportlarıyla bize geldiklerinde hayvana ait bütün bilgileri veriyoruz. 13 konteyner ve 25'e yakın da kesim çadırımız var. Kesimler esnasında biz de orada olacağız. Hayvanlar alana girdikten sonra dezenfektan havuzundan geçiyor. Bu sayede dışarıdan gelen hastalıklara karşı korumamız olacak. Hayvanların olduğu bölümün haricinde de karantina çadırımız var." 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153