banner171

Sultangazi'de Pehlivanlar Er Maydanında Kıyasıya Mücadele Etti

5. Geleneksel Sultangazi Yağlı Güreşleri’nde pehlivanlar er meydanına çıktı.

Sultangazi'de Pehlivanlar Er Maydanında Kıyasıya Mücadele Etti
 5. Geleneksel Sultangazi Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar er meydanına çıktı. Tarihi Kırkpınar'ı aratmayan güreşlerde, pehlivanlar hünerlerini sergiledi.
Sultangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 5'inci Geleneksel Sultangazi Yağlı Güreşleri, tarihi Kırkpınar Meydanı'nı aratmadı. Kıspetlerini giyip, yağlarını sürünen güreşçiler, er meydanında hünerlerini sergiledi.13 boyda 200 güreşçinin katıldığı müsabakalarda güreşçiler birbirleriyle kıyasıya mücadeleleri ile devam ediyor.

Sultangazi Belediyesi olarak sportif faaliyetleri her zaman önemsediklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay,"Sultangazi'de yağlı güreşi geleneksel hale getirdik. Bu yıl 5'incisini düzenliyoruz. Sultangazi'de yağlı güreşe ilgi her geçen gün artıyor. Gerek Güreş Ağalarımızın teşviki gerekse insanımızın bu spora olan teveccühü noktasında Sultangazi'de bu spor artık oturdu. Bu sene yerimizi de değiştirdik. Daha önce müsabakalarımızı kent ormanlarında yapıyorken bu yıl Cumhuriyet Mahallemizin Çamlık Parkı'nda yaptığımız yeni er meydanımızda güreş müsabakalarımızı yapıyoruz. 200 güreşçimiz güreşecek bugün. Bütün ünlü güreşçiler, Kırkpınar'da güreşçilerimiz burada. Dolayısıyla her kategoride güreşler yapılacak bu meydanda. Biz bu sporu burada geleneksel hale getirirken halkın teveccühünü yoklayarak geliyoruz. Dolayısıyla ata soruna olan ilginin artması ve gelecek nesillere tanıtılması noktasında çok ulvi bir görev yaptığımız kanısındayım. Biz büyük hedefler koyuyoruz. Tabi ki burada sadece yağlı güreşleri değil minderde de çalışanlarımız var. Dolayısıyla bu sporu sevdirmek istiyoruz. ve gençlerimiz bu spora her geçen gün ilgisini arttırıyor. İnşallah bundan sonra daha da artacaktır. Bu sporun bu şekilde açık alanda yapılması da buradaki mahallenin mahalle insanının heyecanını daha da arttırdı. Geleneksel hale gelen güreşlerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Akşam ödüllerini verirken de inanıyorum ki birinci gelen kişi kimse Sultangazi'den ilan edilecek" diye konuştu.

Güreşe gönül vermiş biri olarak burada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten 2014 Kırkpınar Baş Pehlivanı Fatih Atlı,"Bu müsabaka bizim bu hafta 5'inci müsabakamız. Diğer 4 güreşte final yaptım. 3'ünde birinci oldum, birinde 2'inci oldum. Tabi burada da iddialıyım. Çünkü bu müsabakalar Kırkpınar'dan önceki son müsabakalarımız. En iyi şekilde hazırlandık geldik. Bakalım ne olacak. Gerçekten ortam çok güzel. Çayır çok güzel, mekan çok güzel. İnşallah bugün bu meydanın tadını çıkaracağız" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2015, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153