banner171

Sultangazi’de Ramazan’ın İlk Günü

Sultangazi’de Ramazan’ın İlk Günü

Sultangazi’de Ramazan’ın İlk Günü
 On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Sultangazi Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerinde kurduğu alanda düzenlediği etkinliklerle ayın manevi iklimine ortak oluyor. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, vatandaşlara iftar kumanyası dağıtarak, Ramazan’ın huzur ve bereket getirmesini diledi.
Sultangazi Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Atatürk Bulvarı üzerindeki alanda düzenlediği etkinliklerle ayın manevi iklimine ortak oluyor. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Ramazanın ilk gününde Sultangazililere iftar kumanyası dağıtarak, Ramazan ayının bereketini paylaştı.

Vatandaşlara huzurlu bir Ramazan ayı geçirmelerini dileyen Başkan Altunay, “Ramazan ayında her yıl olduğu gibi etkinliklerle sizlerle bir arada olacağız. Ramazan’ın manevi iklimine uygun programlar, mahalle iftar sofraları, çorba ve limonata çeşmeleriyle bereket ve huzuru birlikte paylaşacağız” dedi.

Ramazan Çadırı’nda ilk gün Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.  Programda ayrıca ilahiyatçı Necmettin Nursaçan gönül sohbetleriyle Sultangazililerle buluştu.

Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayı etkinliklerine Kur’an tilaveti, sohbet, ezgi, şiir ve tasavvuf müziği dinletileriyle devam edecek.

Sultangazi Kitap Fuarı

Ramazan Etkinlikleri kapsamında Sultançiftliği Merkez Cami önünde kitap fuarı düzenlendi. Ramazan ayı sonuna kadar açık olacak Sultangazi Kitap Fuarı’nda dini eserlerin yanı sıra klasik eserler ile yakın cumhuriyet tarihi ve güncel konuları ele alan kitaplar yer alıyor. Fuarda ayrıca yazarların katıldığı imza günleri ve söyleşi programları da düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153