banner171

Sultangazi'de Selçuklu kültürü eşliğinde iftar heyecanı

Sultangazi Belediyesi'nin hazırladığı Selçuklu Köyü Ramazan Otağı, vatandaşlara farklı bir Ramazan akşamı yaşattı.

Sultangazi'de  Selçuklu kültürü eşliğinde iftar heyecanı
Sultangazi Belediyesi'nin hazırladığı  Selçuklu Köyü Ramazan Otağı, vatandaşlara farklı bir Ramazan akşamı yaşattı. İftara katılan vatandaşlar  Selçuklu kültürü eşliğinde oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı. İlçe genelinde 5 bin kişiyi iftar sofrasında buluşturan  Sultangazi Belediyesi, vatandaşlara farklı bir ramazan akşamı yaşattı. Her yıl düzenlediği iftar etkinlikleriyle adından söz ettiren  Sultangazi Belediyesi şimdi ise iftar çadırının yanına kurduğu  Selçuklu Otağı ile dikkat çekti. İftar yemeği için gelen misafirler keçi kılından yapılmış  Selçuklu Köyü Ramazan Otağını ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadı.

Develer, midilli atları ve dönemin kıyafetlerini giyen Alplerin ise alanda hazır bulunması renkli görüntüler oluşturdu. Öte yandan otağın yanında kurulan çadırlarda vatandaşlar kendilerinin yaptığı ürünleri vatandaşların beğenisine sundu.Sultangazi' de kurulan  Selçuklu Köyü Ramazan Otağının bulunduğu alanda iftar programı düzenleyen  Sultangazi Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerini iftar sofrasında ağırladı.

İftar Programına  AK Parti  İstanbul İl Başkanı Selim Temurci,  Sultangazi Belediye Başkanı  Cahit Altunay ile birlikte STK temsilcileri katıldı. Başkan Altunay, iftar öncesi  Selçuklu kültürünü yansıtmak için oluşturulan alandaki deveye binerek kısa bir tur attı."Farklı alan olması için  Selçuklu köyü olarak yaptık " Selçuklu Köyü Ramazan Otağı ile ilgili açıklamalarda bulunan  Sultangazi Belediye Başkanı  Cahit Altunay, "Birinci alanda bütün vatandaşlarımıza iftarlar verilirken, burada ise Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik iftarlar verdiğimiz alanlar oluşturduk. Alanı oluştururken farklı bir alan olmasını istedik ve burayı bir  Selçuklu Köyü olarak yaptık. Bunun içinde otağdan el sanatlarına, oradan da şark köşelerinden satış noktalarına kadar her şey var. Arkadaşlarımız özel kıyafetleriyle burada hizmetler veriyorlar. Dün akşam gelen develerimize ise ilgi hepsinden daha fazla ve bu develer bu alanda çocuklarımızı gezdiriyorlar.


Bu güzel hayvanlardan da insanlarımız yararlanıyor" dedi."Etkinliklerle 30 gün dolu dolu bir Ramazan yaşıyoruz"İftar akşamlarında 5 bin kişinin aynı anda oruçlarını açtıklarını söyleyen Başkan Altunay, "İki alanda 5 bin kişi aynı anda yemek yiyor ve 10 bin kişi de çorba çeşmelerimizden bu ilçede yararlanıyor. Mahallelerin stratejik noktalarına kurduğumuz bu çeşmeler iftar saatinden önce çorba içmelerini sağlıyor. Bugünlerde insanlarımız gezmek dolaşmak ve ziyaret etmek istiyorlar. Güzel camilerimizi ve mabetlerimizi gün boyu insanlarımıza gezdiriyoruz. 30 gün Ramazan ayına uygun programlarla dolu dolu bir Ramazan yaşıyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2017, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153