banner171

Sultangazi'de Sosyal Hizmet Merkezi Açılıyor

Sultangazi’de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmet Merkezi açılıyor.

Sultangazi'de Sosyal Hizmet Merkezi Açılıyor
  Sultangazi Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında yapılan protokolle Sosyal Hizmet Merkezi, Uğur Mumcu Mahallesi’nde hizmet vermeye başlıyor. Merkezde ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşılarak, sosyal hizmetlerden faydalanmaları sağlanacak.
 
Sultangazi’de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Hizmet Merkezi açılıyor. Sultangazi Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında yapılan protokolle Uğur Mumcu Mahallesi’nde bulunan Sultangazi Belediyesi eski hizmet binasının 3. ve 4. katları, Sosyal Hizmet Merkezi olarak 5 yıllığına tahsis edildi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk konuyla ilgili protokolü birlikte imzaladı.
Sultangazi Sosyal Hizmet Merkezi, ilçedeki ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, sosyal hizmetlerden faydalanmasını sağlayacak.  Sosyal Hizmet Merkezi’nde Sultangazi Belediyesi işbirliğinde yapılacak diğer çalışmalar ise şunlar olacak;

Aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli, yetim, şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetlerin kolay ulaşılabilir olmasının sağlanması.
Korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç birey ve ailelerin tespit edilmesi, desteklenmesi ve uygun hizmet modeline yönlendirilmesi.
Belediyeye ait mekanlarda psikososyal destek, eğitim, aile danışma ve rehberlik hizmetlerinin sunulması.
Ailelere yönelik eğitim programlarının düzenlenmesi.
Aile yapısı ve değerleri ile çocuk, engelli, kadın ve insan haklarının korunmasına yönelik çalışmaların yürütülmesi.
Sunulan hizmetlere ilişkin bilgilerin, İl müdürlüğü ve belediye arasında veri tabanları üzerinden paylaşımını sağlayan altyapının oluşturulması.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153