banner171

Sultangazi'de Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye üzerinde kimsenin operasyon yapamayacağını belirterek, "Karşısında bütünüyle hamdolsun bizleri bulur.

Sultangazi'de Toplu Açılış Töreni
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye üzerinde kimsenin operasyon yapamayacağını belirterek, "Karşısında bütünüyle hamdolsun bizleri bulur. Silahlı kuvvetlerimizi, güvenlik güçlerimizi bulur ve bedeli ağır olur. Onun için birliğimiz çok önemli" dedi. 
Erdoğan, Sultangazi Hükümet Konağı önünde düzenlenen toplu açılış töreninde, 7 Haziran seçimlerine az bir süre kaldığını hatırlatarak, "Sadece rehavet içinde kuru kuruya oturalım, 7 Haziran'da da oyumuzu verelim" düşüncesinin doğru olmadığını, çok çalışılması gerektiğini ifade etti.

Vatandaşlara "Korkuyu korkutacaksınız" diye seslenen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Biz hep ne diyoruz? Diyoruz ki; tek millet. Bizim rabiamız var. Bizim rabiamız tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Öyleyse bu tek millet kavramı neye eştir? Ümmet kavramına eştir. Bunun içinde Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Boşnak, Arnavut, Roman var mı? Bu ülkede etnik unsur olarak ne varsa hepsi bu millet kavramı içindedir. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet... 780 bin kilometrekarede tek vatan. 

Bu vatan üzerinde kimse operasyon yapamaz. Karşısında bütünüyle hamdolsun bizleri bulur. Silahlı kuvvetlerimizi, güvenlik güçlerimizi bulur ve bedeli ağır olur. Onun için birliğimiz çok önemli. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Para, pul, hemşehrilik bunun için değil, makam için değil, Allah için seveceğiz."

İstanbul'daki yatırımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayata geçirdikleri büyük projelerin hep İstanbul'un ilham kaynağı olduğunu dile getirerek, projeleri değerlendirdi.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethederken gemileri karadan yürüttüğünü hatırladan Erdoğan, buradan aldıkları işaretle, ecdadın proje çizgilerini çizdiği Marmaray'ı boğazın altından geçirdiklerini belirtti.

Marmaray'dan 18 ayda 74 milyon yolcunun geçtiğini anlatan Erdoğan, "Ne diyorlardı? 'Yapılmaz, yapamazlar.' Yaptık mı? Halep oradaysa, arşın İstanbul'da. Önümüzdeki yıl Avrasya Tüneli de bitecek. Oradan da arabalar geçecek" dedi.

İstanbul Boğazı'ndaki iki kolye bulunduğunu, üçüncü kolye olarak da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptıklarını ifade eden Erdoğan, ortasından hızlı tren geçecek 4 gidiş, 4 gelişli köprünün dünyanın en geniş köprüsü olacağını hatırlattı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, inşaat çalışmaları başlayan 3. Havalimanı ile birleşeceğini belirten Erdoğan, "Bu hava limanı 12 milyar avroya mal olacak. Orası bitene kadar da 22 milyar yaptığımız anlaşma süreci içinde kira ödenecekler. Ondan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne verecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Havalimanı'ndan yılda 150 milyon yolcunun gidip geleceğini, dünyanın ilk üçü arasında olacağını anlattı. 

İzmir'i, İstanbul'a bağlayan yaklaşık 450 kilometrelik otoyol yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, buraya da dünyanın ilk üçü arasına girecek asma köprünün inşa edildiğini söyledi.

Sürelerin artık kısaldığını, İzmir'den İstanbul'a 3,5 saatte gelineceğini ifade eden Erdoğan, 2Ufuk budur, medeni olmak budur, diğeri gayri medeniliktir. Şimdi biz ne demiştik? Yol medeniyettir. İşte onu yapıyoruz. Havayolu için ne demiştik? Havayolu, halkın yolu demiştik. Havayolunu yaptık mı? Suyu hallettik mi? İstanbul'da susuzluk var mı? Bu her yere örnek oldu. Şimdi yenilerinin temelleri atılıyor, atılmaya devam edecek. Çünkü bu millete yakışan neyse, onu yapmak bizim görevimiz" diye konuştu. 

Açılıştan notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydana gelişinde vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Erdoğan da vatandaşları el sallayarak selamladı. 

Erdoğan'ın konuşması sırasında zaman zaman, "Dik dur eğilme bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atıldı. Erdoğan konuşurken, katılımcılar dev Türk bayrağı açıp, üzerilerinde bir süre gezdirdi. Erdoğan da yapılan bu sürpriz nedeniyle vatandaşlara teşekkür etti. 

Tören alanının farklı yerlerine Türk bayrakları, Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın posterleri ile "Artık analar ağlamıyor. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun", "Büyük medeniyetimizin büyük duruşunu omuzlarında taşıyan adam Recep Tayyip Erdoğan", "Bayrak bize emanet" pankartları asıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından bir grup zihinsel engelli çocuğu da yanına alarak, protokol üyeleriyle toplu açılış kurdelesini kesti. 

Törene, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153