banner171

SULTANGAZİ’DE YAŞAYAN KASTAMONULULAR İFTARDA BULUŞTU

SULTANGAZİ’DE YAŞAYAN KASTAMONULULAR İFTARDA BULUŞTU

SULTANGAZİ’DE YAŞAYAN KASTAMONULULAR İFTARDA BULUŞTU
 Sultangazi Belediyesi, düzenlediği iftar programı ile ilçede yaşayan Kastamonulu vatandaşları iftar sofrasında bir araya getirdi. Program kapsamında yaklaşık bin 500 Kastamonulu vatandaş, birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.
Ramazan ayı dolayısıyla her akşam Sultangazi Belediyesi Ramazan Etkinlik alanında çeşitli iftar programları düzenleyen Sultangazi Belediyesi, düzenlediği iftar programı ile ilçede yaşayan Kastamonulu vatandaşları bir araya getirdi. Yaklaşık bin 500 Kastamonulunun katıldığı iftar programına Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katılarak vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. Kuran’ı Kerim tilavetinin de yapıldığı iftar programında ezanın okunmasının ardından vatandaşlar oruçlarını açtı.

“15 İslam ÜLKESİNİ SULTANGAZİ’DE MİSAFİR ETTİK”
İftar sonrası konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi’de yaşayan Kastamonulu vatandaşlarla birlikte iftar yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu sene İslam ülkelerinden gelen kardeşlerimizle birlikte olalım istedik ve 15 İslam ülkesini Sultangazi’de misafir ettik. Çok şükür geride kalan 5, 6 günde de gelecek ülkelerle beraber bu hizmeti tamamlamış olacağız. Ama her akşam soframızda o renkleri görüyoruz, o kardeşlerimizle de hasbihal etme fırsatı buluyoruz. Rabbim bundan sonraki süreçlerde de her geçen yıldan daha güzel olmasını, Ramazanın çok daha bereketli olmasını, Müslüman kardeşlerin bir araya gelmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

“KASTAMONULU KARDEŞLERİMİZLE İFTARIMIZI AÇTIK”
"İnsanlar 18 saat aç kaldıktan sonra gönül bir dost arıyor" diyerek sözlerine devam eden Altunay, “Gözler bir sevgili arıyor. Bir arkadaş arıyor. Bir aile ortamında bu sevinci ortak paylaşmak istiyor. İşte belki bu sene biz en önemli çalışmalarımızın başında da bunu yaptık. Bir önceki alanda verdiğimiz yemekler, oradaki kardeşlerimizle iftar sofralarında olmak ne kadar bizi mutlu ettiyse yine bu ikinci etkinlik alanımızda sivil toplum kuruluşlarımızla yaptığımız iftarlardan da bir o kadar memnun kaldık. Bu akşam Kastamonulu kardeşlerimizle beraberiz. Ama 22 akşamdır burada bu güzellik yaşanıyor. Her akşam buradaki iftar çadırımız hep doldu. Zaman zaman yetmedi ek masa ve sandalye koymak zorunda kaldık. Ama onlar bizim güzelliğimiz. Ne mutlu ki bir davete böyle icabet ediyor, bir iftar sofrasını beraber paylaşmak için yollara düşüyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 00:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153