banner171

Sultangazi'deki karanlık provokasyon nasıl önlendi

TGRT Haber'de yayınlanan Medya Kritik'in bugünkü bölümünde, kaçak yapıldığı iddiasıyla yıkım kararı verilen Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi üzerinden provokasyon yapma konusu ele alındı.

Sultangazi'deki karanlık provokasyon nasıl önlendi
 Pirsultan Abdal Cemevi'nin yıktırılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, ''Aleviler de, hükümette ve Türkiye'de de Allah'tan sağduyu insanlar mevcut. Referandum olup bitmiş, birileri insanları sokağa çağırıyor ve kışkırtıyor. İnsanlar zaten istim üzerinde, CHP'nin neler yaptığını zaten biliyoruz. Bu aşamada birileri bir kıvılcım yakmak istiyor. Sultangazi'de sanki her yer ruhsatlı, iskanı verilmiş ve her şey bitmiş bir tek orası kalmış. Sanki Cemevi yıkılsa Sultangazi cennete dönecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da bu olaya el atmasından dolayı da tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, açıklaması hakkında konuşan Gazeteci Yazar Cem Küçük, ''Sultangazi Belediyesi'nde muhtemelen başka kaçak yapılarda vardır. Cemevi kaçak bile olsa yıkmayacaksın. Aleviler, bu ülkenin canıdır, omurgasıdır ve temel direklerindendir. Bu insanları üzmeye gerek yok'' diye sitemde bulundu.



tgrthaber.com.tr/medya/sultangazideki

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153