banner171

Sultangazi’li STK’lar Programı Bırakıp Nöbete Koştu

Sultangazi’de düzenlenen “Sultangazi Emin Ellerde, Sivil Toplum Kuruluşları Vatan Nöbetinde” programı Nizamiye girişlerinin kapatılması talimatının gelmesi üzerine iptal edilerek, bütün katılımcılılar Baştabya ve Ahmet Öztürk Kışlasına giderek sabahlara kadar Demokrasi nöbeti tuttular.

Sultangazi’li STK’lar Programı Bırakıp Nöbete Koştu

Olay İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşması için davet edilen AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, konuşmasına gelen bir telefonla başladı. Gelen telefonda her iki kışlada askeri hareketliliğin olacağı yönünde söylenmesi ve nizamiye önlerinin kapatılması talimatı üzerine konuyu katılımcılara aktaran Civan, beraberindekilerle apar topar askeri kışlalara hareket etti.


250 STK TEMSİLCİSİ KIŞLAYA KOŞTU
Programa katılan yaklaşık 250 STK temsilcileri aralarında görev bölümü yaparak yarısı Baştabya Kışlasına diğer yarısı Ahmet Öztürk Kışlasına gittiler. Nizamiye girişlerini kamyon, kepçe ve otobüslerle kapanmasını sağlayan STK Temsilcileri sabaha kadar kışlaların önlerinde nöbet tuttular.


SAYILARINI 5 BİN’İ BULDU
Olayı üyelerine duyuran STK temsilcileri kısa zamanda her iki kışlaya binlerce vatandaşın gelmesini sağladılar. ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez,Feto pabucu yarım, tankları yolla oynayalım,İşte Ordu İşte Komutan, gibi çeşitli sloganlar atan gruba Ak Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan sabaha kadar eşlik etti. Yaklaşık 5 bin kişinin iştirak ettiği nöbete zaman zaman Belediye Başkanı Cahit Altunay’da iştirak etti.


SÜREÇ NORMALE DÖNDÜ
Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, “Şuan da askerimiz ve polisimiz ile görüştüm burada her hangi bir hareketlilik söz konusu değil” diye Konuştu. Bugün yapılan programa katılan bütün STK temsilcilerine ve katılımcılara milletim adına şükran duyuyorum diyen Civan, Bugün programlarını yarıda kesip kışlalarda nöbete koşan STK temsilcilerimiz ve yöneticileri tarihin şerefli sayfalarda yerlerini alacaklardır diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153