banner171

Sultangazi’nin ‘şampiyon’ kurbanlığı 1 ton 280 kilo

Sultangazi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde 1 ton 280 kilo ağırlığındaki ‘Şampiyon’ isimli dana, görenlere ‘maşallah’ dedirtiyor.

Sultangazi’nin ‘şampiyon’ kurbanlığı 1 ton 280 kilo
 16 bin TL’ye alıcı bulan kurbanlığın sahibi Alparslan Özkan, “Danamız satılmasına rağmen yine de talep var” dedi. Sultangazi Belediyesi tarafından Kurban Bayramı nedeniyle Esentepe Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası’nın yanında kurulan İstanbul'un en büyük kurban satış ve kesim merkezinde küçük ve büyükbaş kurbanlıkların satışı devam ediyor. Satışlar devam ederken kurban alanının en büyük kurbanlığı olduğu öğrenilen ‘Şampiyon’ isimli dana ise vatandaşların dikkatini çekiyor. 12 yıldır hayvancılıkla uğraştığını söyleyen dananın sahibi Alparslan Özkan, “Burada yaklaşık 600 tane çadır var. Bu çadırların içinde 30 numaralı çadırın hepsi şampiyon. Ama bu şampiyonların içinde de bir şampiyon var, onun fiyatı da 16 bin TL. Ancak satılmasına rağmen yine de şampiyonumuza talep var. Gelenler 'Vay niye kaçırdık' diye hayıflanıyor” dedi.


Hayvanlarının doğduğundan bugüne kadar otladığını ve 1 ton ağırlığa ulaştıktan sonra da tamamen arpa ve yonca samanıyla beslendiğini belirten Özkan, “Şampiyon 27’inci ayına giriyor. 1 ton 280 kilo, ortalama boyu 2 metre 40 santim, göğüs çapı da 2 metre 38 santim. Çadırda buna yakın 3 santimetre kısa olan bir hayvanım daha var. Ama Sultangazi’de böylesi yok” diye konuştu.
Hayvanlarını bayram sabahları arabaya yüklediklerinde gözlerinin dolduğunu belirten Özkan, “Benim çocuğum gibi, ister istemez bazen gözümden yaş akacağı zaman olacaktır. Özellikle bayram sabahı sahibine teslim ederken olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 02:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153