banner171

TEOG birincisi Sultangazi'den çıktı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG), ilk dönem sınavlarında soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincilerinden olan Şeyma Kerküklü'ye Sultangazi Belediyesi tarafından ödül verildi.

TEOG birincisi Sultangazi'den çıktı
 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG), ilk dönem sınavlarında soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincilerinden olan Şeyma Kerküklü'ye Sultangazi Belediyesi tarafından ödül verildi.
Sultangazi Belediyesinde düzenlenen basın toplantısında, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Kerküklü'nün gösterdiği üstün başarılarından dolayı bilgisayar ve altın hediye etti.

Altunay, "Bugün çok farklı bir gurur yaşıyoruz. Şeyma kızımız Aydın Uçkan İlköğretim Okulu öğrencisi. Birinci sınıftan 8. sınıfa kadar aynı okulda okudu. Bu manada gereken çalışma metotları çok farklıydı. Belki bugüne kadar telefonu hiç kullanmadı. Evinde televizyon olmasına rağmen kendisine düzenli bir ders saati ayırdı. Burada da öğretmenleriyle uyumlu bir çalışma sergileyerek sınavda 120 sorunun tamamını doğru cevaplandırarak birinciliğe layık oldu. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Kendisini ve ailesini aldığı bu başarıdan dolayı kutluyoruz" diye konuştu.

"Sınava azimle ve hırsla çalıştım"

Kerküklü ise sınava azimle çalıştığını belirterek, "Kendime bir hedef belirledim. Ailem ve herkes bana güveniyordu. Böylece 120 sorunun hepini yapmış oldum. Arkadaşlarıma şunu tavsiye ediyorum; sosyal medyaya biraz ara versinler çünkü sosyal medya bizi esir alıyor. İnsan istemediği takdirde o dersi ne kadar çalışırsa çalışsın, verimli olamaz. Ben severek ders çalıştığım için başarılı oldum. Gelecekte de önce akademisyen olmak ve sonra da siyasete atılmak istiyorum" dedi.

Ev hanımı anne Gülizar Kerküklü de kızıyla gurur duyduğunu ifade ederek, "Şeyma başarabilmek için çok uğraştı. Doğru dürüst tatil yapamadı. Haftasonu tatili olmadı. Çünkü sürekli çalışması ve birşeyler yapması gerekiyordu. Kendi çalışmasıyla çok ilerledi. Biz aile olarak sadece kaynak ve zamanı ona ayarladık" dedi.

Kerkük doğumlu işçi baba Ahmet Kerküklü de 20 yıldan bu yana İstanbul'da yaşadığını belirterek "Hep çalışmakla zamanım geçti. Eşim çocuklarla ilgilendi. Maddi ve manevi olarak hep yanında durdum. Kızımla çok gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2016, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153