banner171

Yöresel Lezzetler Sultangazi'de Buluşuyor

Yöresel Lezzetler Sultangazi'de Buluşuyor

Yöresel Lezzetler Sultangazi'de Buluşuyor

 Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Yöresel Ürünler Günleri, Malatya Arapgir Üzüm Festivali’yle başladı. Festivalin ilk gününde Malatya’ya özgü yöresel lezzetler Sultangazili vatandaşlarla buluştu.

Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği Yöresel Ürünler Günleri’yle Anadolu’nun lezzetleri Sultangazi’de buluştu. Malatya Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği Arapgir Üzüm Festivali’yle başlayan etkinlik, yöresel tatları Sultangazi’ye taşıdı. Festivalde Arapgir üzümünün yanında kayısı, mor reyhan ve Arapgir domatesi gibi birçok lezzet yer aldı. Yemeklerin yanı sıra vatandaşların eğlenip zaman geçireceği etkinliklere de fuar alanına konuldu.

Arapgir Üzüm Festivaliyle başlayan yöresel günlerin açılış programına, Sultangazi İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş katıldı.

“Feshane günleri, Sultangazi günleri diye yer değiştirdi”
Stantları gezen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Malatyalı kardeşlerimizin bu girişimini gönülden destekliyorum. Bugüne kadar feshane günleri diye bildiğimiz bu çalışmalar Sultangazi günleri diye yer değiştirdi. Önceliğini de Malatyalılar yapmış oldu. Bu yılın sezonunu siz açtınız. Dolayısıyla getirdiğiniz yöresel ürünlerle burada kendinize has özelliklerinizle o kıyafetinizden oyun alanlarına, sanatınıza kadar canladırarak Sultangazi’mize katacağınız o güzel katkıdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bu güzelliği beraber yaşayacağız”
Sultangazi Belediye Cahit Altunay konuşmasının devamında,“Öbür taraftan arkasından gelecek illerimiz de var. Onlar ilk cesareti gösterdiler. İnşallah vatandaşın ilgisi de büyük olacak. Malatyalı nüfus burada fevkalade iyi. Buraya her alanda olduğu gibi teveccüh gösterirler. Biz Malatyalıları cenazeye, taziyeye, düğüne çok katılımlarıyla tanırız. Dolayısıyla yapılan bu çalışma da yöresel günlerde de aynı özeni sadece Malatyalılar değil Sultangazi halkı katılarak bu güzelliği beraber yaşayacağız” dedi.
Malatya’ya özgü lezzetlerin tanıtımı 8 Ekim’e kadar devam ederken sonraki günlerde ise Bitlis, Adıyaman, Siirt, Rumeli ve Erzurum’a ait yöresel lezzetlerin tanıtılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2017, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153