banner171

Top döndü direkten!

Dünyanın en güzel ülkelerinden birinde yaşıyoruz. Adeta cennet ten bir köşe olan ülkemizde son yıllarda yaşanılan olaylar  kabusa dönüştü.
Yediden yetmişe herkesin etkilendiği terör olayları ,  coğrafyamızda yaşanılan iç savaşlar , orta doğunun kan gölü  psikolojimizi fazlasıyla bozmuştu.


15 Temmuz olaylarının nasıl değerlendirilmesi gerektiğine çok kafa yorulmalı diye düşünüyorum. Hayatımızda unutamayacağımız bir akşam ve geceyi   bir çoğumuz , Tv kanallarında adeta bir maç izlercesine bir çoğumuz da maçın içerisinde meydanlarda yaşadık.


Mutluyuz ki maçı  DEMOKRASİ ve CUMHURİYET önde götürüyor ve sonuç kesinlikle Darbeye kalkışanları sürklase edecektir. 
Bundan sonraki süreçte alınması gereken önlemler ne olmalı diye düşündüğümde önlemlerin başında   ŞEFFAF olunmalı  diye düşünüyorum. Gizli ,puslu  işlerden uzak ülke yönetcilerini o makama oylarıyla getiren MİLLET e her konuda hesap verilmeli.


ADALET herkese eşit olmalı.  Adalletten ödün verildiğinde gözler yumulup benim adamım , hoca nın adamı , alnı secdeye varmışı o mevkiye getirelim anlayışı olduğunda maalesef ülkede herkese eşit  , adil Adalet olmuyor ve Adaletsizliği tesis etmiş oluyoruz.
Ülkemizin çok değerli kurum ve kuruluşlarına adeta dinamitler ,bombalar , mayınlar yerleştirilmiş ve bunlara herkes göz yummuş.  Kuruluşlar da işe alımlar , görev verilmeleri neticesi  ülke de siyasi gücün yönetimi dışında ,  devlete uzanmış bir kara pençe yönetiyormuş.
Ülkemizin bir başka çok önemli sorunu , Tarikatların ve Cemaatlerin manevi , dini uygulamların dışına çıkarak siyasete ve ticarete el atması olmuş. Bunlara da oy depoları gözüyle bakıldığı için ses çıkarılmamış. Göz yumulmuş maalesef gelinen nokta LAİKLİĞİN önemini bir kez daha ortaya koymaktadır.


Tüm olumsuzlukları olumluya çevirmek siyasilerin en önemli işlerinden biri olsa gerek diye düşünüyorum bu anlamda Demokrasi nin olmazsa olmazı siyasi partiler  , akademisyenler ,oda lar , stk lar , sanatçılar , bilim adamları br araya gelerek güzel ülkemizi takrar dizayn etmeli.
15 Temmuz kara gecesini bir adaha yaşamak istemiyorsak  , ülkemizin tüm siyasi renkleri birlik ve beraberlik içerisinde olup İlçeler de  , İller de , meclis te tüm siyasiler birbiriyle samimi olarak görüşmeli. Yapılan yanlışların  bir daha tekrar  yapılmaması anlamında çok açık ve net bir şekilde konuşmalı.


Bu yaşanılan kabusu bir futbol maçına benzetirsek , FETÖ Terör örgütü sahte lisanslı futbolcularla maç yapmaya çalıştı. Bunu gören Cumhuriyetin ilelebet bekçileri olan Kışla da Subaylarımız ve Askerlerimiz , meydanlar da Halkımız , Mecliste Vekillerimiz gereken cevabı verdiler.  Rakibin kalkışmaya başlamsıyla ani gelişen bir atağı direkten döndü başka da pozisyonu yoktu.
Maçın  galibi DEMOKRASİ ve CUMHURİYET sevdalıları oldu. Br daha bu tür maçlar olmasını istemiyorsak Demokrasimize sıkı sıkya sarılmamaız gerekiyor. 
Ülkenin harici ve dahili düşmanları çok net ortadadır. Bunu Gazi Mustafa Kemalin güzel sözleriye bir kez daha tüm dünyaya haykırmalıyız. YURTTA SULH ! CİHANDA SULH !


Bundan sonraki rehberimiz de yüce kitabımızın ilk ayeti OKU ve İstiklal marşımızın başlangıcı olan KORKMA olmalı. 
Düşünceler , görüşler , fikirler korkusuzca paylaşılmalı , Adalet herkese eşit  olmalı , Milli  bir Eğitim olmalı  , Sağlık güvencesi olmalı , İş güvencesinin sunulacağı CENNET ülkemzde kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde yaşanacak  günleri yaşamak dileğiyle...
Top döndü direkten.
Ali Şen
YORUM EKLE
YORUMLAR
Müge
Müge - 8 yıl Önce

süper yazı, kaleminize sağlık !

banner208

banner148

banner150

banner153