banner171

YERLİ VE MİLLİ SANAYİ

 Son yıllarda yerli üretime hükümet olarak oldukça önem verdik ve ciddi seviyelere ulaştık. Bende otomotiv öğretmenliği bitirmiş ve önümüdeki aylarda da otomotiv mühendisleri kervanına katılacak bir dostunuz, aynı zamanda aktif siyaset yapan bir vatandaş olarak yerli otomotiv projelerimiz üzerine yazmak istedim.

Gerek kullandığımız araçlarda olsun, gerek çevremizde gördüğümüz, eş dost akrabanın kullanmış olduğu araçlarda olsun, günümüz teknolojisinde otomobillerin model değişimlerini, AR-GE çalışmaları ile gelen yeni teknolojinin otomobillere entegrasyonu ile her yeni modelde otomobil meraklılarının ilgisini çekiyor.

Peki yerli ve milli olarak seri üretimine hazırlandığımız elektrikli modeli öne çıkan Yerli Araçlarımıza merakımız varmı?
Bizler millet olarak yeniyi ilk önce almayı marifet addeden bir topluluğuz. Bu galiba bizim genlerinize işlemiş durumda. Yeni Cep telefonu, Yeni bilgisayar, yeni televizyon veyahut yeni moda olmuş takım elbise, ayakkabı, güneş gözlüğü, gömlek… Saymakla bitiremeyeceğimiz daha bir çok yenilik. Yani bizim insanımızın yeniye merakı, sahip olma arzusu oldukça kuvvetli.
Yerli otomobillerimizin prototipleri ilk olarak tanıtıldığında görselliği benim çok hoşuma gitmişti. Ama beni ilgilendiren kısmı görselliğinden ziyade motoru, şasi güvenliği, konforu ve hangi yakıt ile çalışacağı idi. Beklediğimde oldu elektrikli model ön plana çıktı. Yakıtın elektrik olması ile yol maliyetlerini düşüreceği aşikar. Bu durumda vatandaşımızın en büyük çekincesi aracının yakıtı bitince yolda kalması korkusu. Bunun içinde bir diğer model olan hibrit adıyla tanınan kaputunun altında hem benzin motoru hem elektrik motoru bulunan, elektrik yakıtı bittiğinde düşük beygirli bezin motoru ile elektriktik bataryalarını şarj eden ve yolda kalma endişesini ortadan kaldıran Hibrit modeller yerli araçlarımız satışa sunulacağı vakit benimde tercihim olacaktır. Siz değerli okurlarımada tavsiyedir.

Tamamı elektrik ile çalışan araç modelleri genellikle şehir içi kullanımlarda oldukça yaygın olarak kullanılacağı kanaatindeyim. Gerek taksici abilerimiz gerek şirketlerin pazarlama araçları İstanbul’da gün içinde gördüğümüz her on arabadan beşini oluşturduğunu göz önüne alırsak tamamı elektrikli araçlarda oldukça rağbet görecektir.

Sıvı yakıtlar ile çalışan yani benzin veya mazot ile çalışan araç modellerimizde elbette olacak ve ticaret sanayiinde güç performans gerektiren sektörlerde kullanılmak üzere piyasada yerlerini alacaklardır.

Gelelim yerli ve elektrikli araçlarımızın ülkemize milletimize katkısına. Öncelikle vatandaşımızın oldukça ucuza seyahat edeceği bir döneme geçeceğiz. Bakım arıza durumlarında da oldukça düşük masrafları beraberinde getiriyor. Ülkemizde ürettiğimiz petrol ürünlerinin ihtiyacımızı karşılamadığını zaten biliyoruz. İhtiyacımız olan yerli yakıtımız elektriğe dönüştüğü vakitte petrol ürünlerine arz ve talep azalacağı içinde ister istemez petrol şirketleri indirime gidecektir. Milli sermayemiz petrol ihraç ettiğimiz ülkelere gitmeyecek kendi cebimizde kalacaktır. Bu sermaye ülke içinde daha farklı yatırımlar yapma amacıyla kullanılacak her halükarda vatandaşımıza hizmete dönüşecektir. Sadece yakıttanmı kar edeceğiz? Değil tabiki. Otomobil ithalatı azalacak, yedek parça ithalatı azalacak, sevis ve bakım maliyetleri düşecek, ürünlerimiz yerli olduğu için yurt içinde kurulacak fabrikalar ve yan sanayii sayesinde yüzbinlerce ve dolaylı olarak milyonlarla ifade edilebilecek istihdama ulaşacaz.
Heyecan verici değilmi dostlar. Birde yerli uçak, yerli helikopter, yerli savunma sanayi ve birçok sektörde yüzdeyüz yerli ve milli üretime geçtiğimiz vakit işte ozaman bu ülke tutulamayacak, millet ve ümmet eski gücüne kavuşacaktır.

Hayal değil bu yazdıklarım dostlar zaten şuanda bu yatırımların bir çoğu yüzde elli seviyelerine ulaşmış vaziyette. İşte bunu gören ülkeler tam bağımsız Türkiye’yi karşılarında dimdik ayakta görenler ülkeler var güçleri ile dört bir yandan kolkola girmiş vaziyette ülkemize saldırıyorlar.
Bizlere, yani vatandaşlarımıza tüm farklılıklarımızla beraber birbirimize kenetlenerek devletimizin, projeleri yöneten hükümetimizin ve tüm bu projelerin asıl mimarı Reisi Cumhur’umuz Recep Tayyip Erdoğan’ın yanın duramak, destek olmak düşüyor.
Selam ve Dua ile…
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153