banner171

Yılın ardından ...

2020  ,tüm dünyanın çetin bir sınav verdiği alışkın olduğumuz yaşam tarzımızdan düzenimize kadar   tüm alışkanlıklarımızı formatlayıp , farklı tecrübelerle  yoğrulduğumuz zor  bir yıl oldu.
Depremler ,afetler ve kazalar derken  salgının da vuku bulmasıyla  felaketler yılı olarak tarihte yerini aldı 2020..Yılın ardından toplumun nabzı tutulduğunda  tüm bu doğal felaketlerin yanında bir biyolojik terör olarak görülen salgının güncelliğini koruduğunu ve her yönüyle  toplumu yönetimleri bir sınavdan geçirdiğini  görüyoruz .


Tüm dünyanın sağlık sisteminde  çöküşlerini  görürken ,,Ülkemizde hekimlerimizin tecrübeleri sağlık sistemimizin kalitesi ile sürecin  kontrollü bir şekilde yürütüldüğünü söylemek mümkün ...Küresel  salgının izleri birçok ülkede  derin yaralar açarken ,Türkiye güçlü  ve sosyal devlet anlayışı ile vatandaşın her an yanında olduğunu gösterdi , yerelden genele tüm kamu kurum ve kuruluşları ile tüm hizmetleri  seferber etti. Tüm dünyanın yakından takip ettiği süreçte Avrupa ülkeleri salgının  kontrolü   açısından sınıfta kalırken ,ülkemiz   insan merkezli hizmet anlayışı ile başarısını gözler önüne serdi .  Öte yandan küresel salgının etkisiyle birçok avrupa ülkesi küçülmeye giderken ,Türkiye  güçlü bir  şekilde ayakta olduğunu  karadenizde doğalgaz rezervi keşfederek ,yerli iha'lar, siha'lar üreterek ,barajlar, köprüler ,otoyollar  ve hastanelerini hizmete açarak  yerli ve milli üretim anlayışıyla ortaya koydu.


Aşılama süreci  yakından takip edilirken yapılan analizlerle güvenilirliği onaylanarak  ülkemize girişi ve  uygulanmaya başlamasının  sağlanmış olması kuşkusuz  bu yılın en umut verici gelişmesi olacak...Normal seyrinde devam eden günlerimize duyduğumuz özlemle birlikte normalleşmek için kurallara  maske mesafe ve hijyene dikkat etmemiz gerektiğini de önemle belirtmek gerekir .


Tarihe not düştüğümüz zor zamanlarda fedakarlıklarıyla ve özverili çalışmalarıyla bizlere güç veren tüm sağlık ve kamu çalışanlarımıza teşekkürü borç bilirim .
Salgının ülkemizde ve tüm dünya da son bulmasını ve 


2021 yılının da   mutlu sağlıklı huzurlu  bir yıl olmasını  temenni ediyorum .


Saygı ile...

YORUM EKLE
YORUMLAR
Emrah Yılmaz
Emrah Yılmaz - 3 yıl Önce

Kesinlikle öyle temennimiz bu salgının bir an önce bitmesi Allah’ın izni ile Buda geçecek Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin bu süreçte milletinin yanında oldu milletine sahip çıktı Şuan içinde bulunduğumuz süreçte bir mili mücadele süreci güzel günler Allah’ın izni ile tekrar gelecek

banner208

banner148

banner150

banner153