banner171

13.SAVAŞÇI

Ünlü Müslüman gezgin Ahmet bin Fadlan’ın esin kaynağı olduğu bir aksiyon filminin adıdır. Başrollerinde Antonio Banderas ve Ömer Şerif’in oynadığı filmde, Kuzey ülkelerinde terör estiren şeytanın ordusunu yenmek için Viking kavminin bilgesi ay sayısına göre 13 savaşçının en Kuzey'e gitmesi gerektiğini söyler. Efsaneye göre 13. savaşçı yabancı biri olmalıdır. İstemeyerek Ahmet Bin Fadlan’ı canlandıran Atonio banderas  13. savaşçı olur ve Bu savaşçılar şeytanın ordusunu yenerler. Güzel bir film izlemeyenlere tavsiye ederim.

Bana 13.savaşçıyı çağrıştıran değerli dostum Fikri AKyüz ile yaptığım görüşme oldu. Milletvekilliği aday adayı olan değerli dostum temayül rüzgârıyla birlikte Ankara’da kamp kurdu. Görüşmeler, mülakatlar derken Ak parti genel merkezinden edindiği samimi intibaını da söyledi. ”Burada herkes 13. olmak için mücadele ediyor.” Ak parti geleneğini bilen herkes bu yoruma katılır. Başbakanın İstanbul hassasiyetlerini bilmeyen yok. Bırakın Milletvekillerini, belediye başkanlarını, okul müdürlerinin bile durumunu takip eden bir başbakanımız var.

Geçen gün bir dostum anlattı gene,  okul müdürlüğünden il milli eğitim müdür yardımcılığına terfi etmiş bir ahbabını başbakana prezante ederken sayın başbakanımız  “ Yerine birini bulmadan neden Okulundaki müdürlük görevinden ayrıldın da il milli eğitim müdür yardımcısı oldun “diyerek konuyu ne kadar yakından takip ettiğini göstermiş.

Başbakanımızın bu ölçüde üzerine titrediği bir şehrin 27 tane vekil çıkacarak olan 2. Bölgesindeki tüm isimleri tek tek analiz edeceğini söylemek için kâhin olmaya gerek yok. Listenin içinde dört tane bakan var, 2 tane MYK üyesi, Bir anayasa komisyonu başkanı, bir Grup başkan vekili, bir Avrupa parlamenterler meclisi üyesi,  bir Toki başkanı, bir İstanbul valisi, Bir belediye başkanı derken etti mi sana on iki banko.

Geride kalan 300 küsur aday adayı da 13. Sırayı kapmak için savaşıyorlar. Bakalım 13.savaşçı kim olur. İnşallah bölgemizden tanıdığımız birisi olur. Benim kimin için dua ettiğimi ise yazılarımı takip edenler zaten biliyorlar…


YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153