banner171

2012’yi Uğurlarken

 Acısıyla tatlısıyla koca bir yılı daha geride bırakıyoruz. Geçen bu yıl içerisinde ülkemizde neler oldu neler bitti kısaca bahsetmek gerekir ise;

2012 Ocak ayında, Ergenekon Davası kapsamında, bugüne kadar en yüksek rütbeden emekli olmuş, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ cezaevine kondu..

Yine Ocak ayında Türkiye’de ilk gerçekleştirilen Yüz Nakli ameliyatı ile 19 yaşındaki Uğur Acar yeni bir yüze de hayata sahip oldu..

1993 yılında Sivas’ta Madımak Otelinin yakılmasıyla ölen 33 kişi için açılan dava, 2012 de zaman aşımına uğrayarak düştü. Davada 5 kişi yargılanıyordu..

Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeleri olarak değiştiren eğitim sistemi yine 2012 yılında onaylanarak uygulamaya kondu..

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa Referandumunun ardından 12 Eylül 1980 de darbe yapan Kenan Evren ve arkadaşları hakkında açılan dava da Nisan 2012 de ilk duruşma yapıldı..

Askeri savaş uçağımızın düşmesi ile 2 pilotumuz şehit oldu. Uçağın Suriye tarafından vurulduğu iddia! ediliyorsa da halen bir gelişme sağlanabilmiş değil.

Türk Lirası için yapılan “simge” yarışması bu yılda sonuçlandı ve uygulamaya geçildi..

14 Şubat 2012 de , Türk futbolu şike davasının ilk duruşması Silivri de icra edildi.Yargılanmaların ardından “Şike var ama sahaya yansımadı” kararı ile ceza alan Aziz Yıldırım tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı..

2012 Londra Olimpiyatlarında Türkiye rekor katılım ile boy gösterdi. 16 dalda tam 114 sporcu ile yer aldığımız Olimpiyatlarda ne yazıkki istenen sonuçlara ulaştığımız söylenemez. 2 Altın 2 gümüş ve 1 bronz toplamda 5 madalya ile kapadığımız organizasyonda yüzümüzü güldüren isim Gaziosmanpaşalı tekvandocumuz Servet Tazegül oldu..

Ak Parti İstanbul teşkilatı , tarihte ilk defa bir kongreyi Stadyumda yaparak adeta gövde gösterisi yaptı ve rakiplerine göz dağı verdi. Sevindirici olan, ilçemizden bir isim, Sayın Aziz Babuşcu, tekrardan İl Başkanlığı görevine devam etti.

Ankara da yapılan Ak Parti Büyük Kongresinde ise , Genel Başkan,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , 3. Ve son kez Genel Başkanlığa seçildi. Bu kongrede Ak Parti’nin birlik ve beraberlikten ödün vermeyen, uzlaşmacı tavrı ile bir çok yeni ismi bünyesine kattı.

Bu isimlerden en önemlileri ise partisini feshederek Ak Parti saflarına katılan Sayın Numan Kurtulmuş ile, ilçemizden yetişen ve Demokrat Parti Genel Başkanlığından Ali-Cengiz oyunları ile uzaklaştırılan Sayın Süleyman Soylu oldu. Her iki isim de hâlihazırda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı sıfatı ile hizmete devam ediyorlar.

Şarkıcı Azer Bülbül, Milli Takımımızın Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis, dünya güzeli olmuş Keriman Halis, büyük sinema sanatçısı Ekrem Bora,KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş,Monaroza’nın şairi Abdürrahim Karakoç ve işadamı Sabri Ülker ise 2012 de kaybettiğimiz ve ebedi hayata uğurladığımız isimlerden..

Tabi tüm bunların yanında en büyük ve önemli olay ise, yanı başımızda, Suriye’de, zulüm 2012 boyunca devam etti. Akan kanlar bitmek bilmedi. Birleşmiş Milletler de yapılan tüm oylamalarda daimi üyelerden olan Rusya ve Çin vetoları ile Suriye’ye yaptırım kararları alınamadı. Bundan cesaret alan Beşşar Esed ise katliamlarına devam etti. Bu satırları yazarken , Hama da ekmek fırınında kuyruğa girmiş sivillere uçaklardan atılan bombalar sonucu 100 lerce masumun ölümü henüz tazeliğini yitirmedi. Ne diyelim, Allah elbet nurunu tamamlayacak, buna inancımız tamdır.

Dediğimiz gibi acısı ve tatlısı ile bir çok olayı 2012 yılı içerisinde yaşamış olduk. Sadece adı değişecek ve 2013 olacak olan yeni yılda umudumuzu yitirmeden iyilik ve güzellik için çalışmaya devam edelim, helal kazanç yolundan ayrılmadan elde ettiğimiz rızkımızı paylaşalım, muhtaçlara ve yardıma ihtiyacı olanlara şefkatle yaklaşalım. İlk adımı biz atalım ve değişmeye önce kendimizden başlayalım. Unutmayın, herkes kapısının önünü temizlerse , kirli bir yer kalmaz. Şimdi tefekkür edelim, geçmiş yılın muhasebesini sağlıklı bir şekilde yapalım ve yeni yıla bu bilinçle girelim inşallah.

Allah’a emanet olunuz. 

YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153