banner171

3 K


Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, geçtiğimiz gün TRT Haber kanalında canlı yayın ile Sarıgöl Kentsel Dönüşüm alanından konuk oldu. Programda Başkan Erol , Gaziosmanpaşa’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilan ettiği en büyük kentsel dönüşüm alanı olduğunu belirterek 1200 hektarlık ilçenin 400 hektarının Dönüşüm Alanı olarak ayrıldığını izleyicilere aktardı.

Halihazırda da 200 hektarlık alanda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi. 15 dakika süren bu yayın boyunca , yaklaşık 10 yıl sürecek bir dönüşüm sonucunda hedeflerinin Gaziosmanpaşa’da 1999 yılı öncesinde yapılmış bina kalmaması olduğunu ifade etti. 

Doğduğum, halen yaşadığım ilçem adına gurur duymamak elde değil. Batıda gördüğümüz çağdaş yaşam şartları herkesin hakkı değil mi? Kim istemez ki çocukları güvenli bir şekilde parklarda oynasın, arabalarını sokaklar yerine kapalı otoparklara parketsin, bol yeşil alanlar ile oksijen deposu haline gelecek parklarda vakit geçirsin. Mesela Erhan Erol, sadece Sarıgöl Dönüşüm Alanında ayrılan araziye 2 adet okul yapılacağını söyledi. Ki bir çok mahallemizde çocuklar 60-70 kişilik sınıflarda okuyorlar, bu herkesin malumu.

TV de bu yayını izlerken bir anı canlandı zihnimde. İzninizle paylaşmak istiyorum. 

28 Mart 2004 seçimleri bitmiş, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığına Ak Parti’nin adayı Dr.Erhan Erol en yakın rakibine 30 puan fark atarak seçilmişti. Tam olarak tarihini hatırlamamakla birlikte, seçimden sonraki 5-6 aylık bir sürenin ardından , Dr. Erhan Erol çalışmalarını ve planlarını bitirmiş, Gaziosmanpaşa’yı nasıl ve hangi yöntemlerle yöneteceğini, Ak Parti teşkilatına açıklamak üzere bir kamp programı tertip etmişti. Erhan Başkan’ın memleketi olan Kastamonu’da yapılan bu 3 günlük kampta, Gaziosmanpaşa ilçesinin geleceğine dair belediye çalışmalarının hangi ölçütlerde ve kalitelerde olması gerektiği saatler boyu süren sunumlarla açıklanmıştı.

Bu çalışmaların teması ise, yazımızın da başlığı olan “3 K” idi. Neydi bu 3 K? Kurumsal, Kültürel ve Kentsel Dönüşüm

3 K ‘ nın ilk olarak anlatıldığı o tarihten bu yana yaklaşık 10 yıl geçti. İsterseniz bir bakalım ne durumdayız..
Kurumsal Dönüşümün başarı ile gerçekleştiğini hepimiz görüyoruz. Gerçi zamanın şartları içerisinde bu dönüşüm tam anlamıyla asla bitmez çünkü sürekli yenilenen bir teknoloji ve beklentiler var.Ama Belediyemiz üzerine düşeni halihazırda yapmaya devam ediyor. Belediyenin her organı son derece şeffaf, vatandaş gittiğinde tüm sorularının cevabını alabiliyor. Girişte kurulan Kentli Servisi vasıtası ile bir çok işini bürokrasiye takılmadan, beklemeden halledebiliyor. Teknoloji ise belediyenin her aşamasında hayatımıza girmiş durumda. İstenildiğinde telefonla veya internet vasıtasıyla istediğimiz bilgilere ulaşabiliyor, belediyeye bile gitmeye gerek kalmadan zamandan tasarruf edebiliyoruz.

Kültürel Dönüşümde ise adeta Erhan Başkan’ın 2.dönemiyle birlikte Gaziosmanpaşa’da çığır atlanıyor. Belediyenin yanındaki Kültür Merkezi vasıtası ile bir çok faaliyet gerçekleştirilmekte. Belediye Hanımlar Masasının el işi kursları, hanımların ürettiklerini sergilediği alanlar, Çarşamba seminerleri ile her hafta alanında uzman bir konuk ve sunumları, İBB GOP Tiyatro salonunda ilkokul öğrencilerine gösterimler vb. Aslında yazmak gerçekten uzun sürüyor bu faaliyetleri siz isterseniz belediye web sitesinden kendiniz göz atabilirsiniz. Ama benim en çok hoşuma giden bir şey var ki yazmadan edemem. Yapılan anketler neticesinde Gaziosmanpaşalıların bir çoğunun İstanbul Boğazı’na gitmediği anlaşılmış. Şimdi tamamı ile ücretsiz olarak  kiralanan bir yat vasıtası ile her gün Boğazda geziler düzenleniyor. Bunun yanında yine ücretsiz olarak Kültür Gezileri ile Çanakkale, Bursa, Edirne,Ankara gibi şehirlere rehberler eşliğinde turlar yapılıyor. Tüm bu faaliyetlere belediye web sitesi üzerinden yada telefonla kentli servisini arayarak sizler de katılabilirsiniz.

3 K ‘ nın en önemli kısmı ise şüphesi Kentsel Dönüşüm. Nihayetinde de Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile Gaziosmanpaşa’da bu işinde startı verildi. Kentsel dönüşüm hakkında düşüncelerimizi zaten yukarıda yazmıştık.

Tüm bunlar gösteriyor ki Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, 2004 yılında anlatmış olduğu plan ve projelerini adım adım gerçekleştirme yolunda ilerliyor. Ben de bir Gaziosmanpaşalı olarak  ilçemizin daha yaşanılabilir hale gelmesinde gösterdiği çabaları için teşekkür ediyor ve çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153