banner171

3S : SİYASET,SEÇİM,SANDIK

Malumunuz 12 Haziran seçimlerini kazasız belasız atlattık. Ak Parti yurt genelinde rekor oyla 3.kez iktidar olma şansını yakaladı. Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum.

Seçime katılan tüm partiler için sonuçlardan çıkarılacak çok ders var aslında. Ak Parti %50 oy almasına karşın , 330 milletvekili sayısına ulaşamadığı için anayasa değişikliği başta olmak üzere gerçekleştirmek istediği kararlarda meclis mutabakatı gerekiyor. Dolayısıyla, önceki dönemlerde zaten sık sık kapısını çaldığı fakat reddedildiği muhalefet partilerine bu kez farklı gözle bakmak zorunda kalacaklar. Ama Bu oy farkını, bu üstünlüğü demokrasi konumlandırması, Ergenekon savaşı, özgürlükler tartışması falan sağlayamaz. Bu sonuç gösteriyor ki AK Parti'nin icraatları toplumun büyük kesiminde karşılık buluyor.

Aynı şekilde ana muhalefet partisi olan CHP de de durumlar farklı değil. Balyozcu aday
gösteren MHP gibi darbeci/Ergenekon  tutuklusu ya da davalısı
adayları listeye koydu ve seçtirdi. Güven erozyonuna uğradı. MHP ise dua etsin ki kendi kontrolleri dışında "kaset ve püskevit" olayları meydana geldi. Birinin yarattığı mağduriyet, diğerinin yarattığı sempati MHP'yi barajın üstüne taşıdı.

Aslında seçim sonuçları hakkında gazetelerde atılan en güzel başlığa İspanyol El Pais imza attı:  “Türkiye ne Doğuya, ne Batıya, hep yukarıya, hep yukarıya” Görünen odur ki vatandaş istikrardan yana olduğunu açıkça ortaya koymuştur.

İlçemiz G.O.Paşa açısından baktığımızda ise Ak Parti açısından gerçekten muhteşem bir sonuçla karşı karşıyayız. %57 ile alınan sonuçlar bölgede bir çok ilçeden üstün. Buda gösteriyor ki, 1 milyonluk devasa ilçenin bölünmesinden sonra Ak Parti oylarının düşeceği iddiaları tamamen çürütülmüş durumda. Merkez mahallelerinde dahi oylar bariz şekilde artmış durumda ve tüm mahallelerde Ak Parti 1. Oldu.

Gaziosmanpaşa teşkilatı ise bu sonucun alınmasında bence en önemli etkenlerden biri. İlçe başkanı Av. İsmail Ergüneş, Gençlik Kolları Başkanı Eray Karadeniz ve Kadın Kolları Başkanı Zekiye Çapan, seçim süreci boyunca her gün sahada vatandaşlarla iç içe oldular. Gençlik Kolları sokaklarda ve sevgi yürüyüşlerinde, Kadın Kolları ise evlerde ve Ak Noktalarda, inanılmaz çaba sarfettiler. Tüm kademe başkanlarını ve teşkilatlarını ayrı ayrı tebrik ediyorum.  

Yazımızın başlığına konu olan 3S, yani siyaset,seçim ve sandıkla dolu bir ay geçirmiş olduk. Sonuçların başta ilçemiz Gaziosmanpaşa’ya ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum.



YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153