banner171

AK GENÇLİK DEĞİŞMEDİ

“Genç insan denilince aklıma, ilk önce akıllı; akıllı olunca imanlı, imanlı olunca da edepli insan geliyor. Çünkü genç insanın bu şekilde düşünülüp değerlendirilmesi gerekiyor… Senin vazifen, beynelmilel Siyonist mihraklarının ve yerli işbirlikçilerinin oyununu bozmak ve ona alet olmamaktır..
Yukarıda ki tanım, kendisini Akıncılar’ın (AK GENÇLİK) ilk ve son Genel Başkanı olarak ifade eden T.Rıza Çavuş’a ait. 
1970’lerden itibaren ülkemizin içine düşürüldüğü “Kardeş Kavgası” özellikle gençler arasında çok hızlı bir şekilde yayılmış, kendilerini “kurtarıcı” rolüne soyunduranların teşvikleriyle kamplaşmalara başlamışlardı. Solcular “ülkeye faşizm geliyor” sağcılar ise “komunizm geliyor” endişesi ve kaygısı ile eylemler yapıyor, birbirlerine kurşun sıkıyorlardı. Bu noktada, “İslamcılar” diye tarif edilen ve Üstad Necip Fazıl’ın “Mukaddesatçı Gençlik” diye isimlendirdiği bir gençlik yapılanması vuku buldu. İçinde taşıdıkları vatan ve millet aşkı ve yüce İslam dinine olan imanları ile ülkenin bir çıkmaz sokakta sürüklendiğini görüyorlardı.
Diğerlerinin aksine sokak hareketlerinden uzak kalmak istemeleri ve gençliğin savrulmakta olduğu çıkmaz sokaklara girmeden, kültürel ve sportif çalışmalarla ülkesine ve milletine daha faydalı olabilecekleri düşüncesinden hareketle Akıncılar Kültür Spor Derneği adı ile 1975’te faaliyetlerine başladılar. Daha sonra bir çok yerde benzer derneklerin kurulması ile Ankara’da Akıncılar Derneği adı altında birleştiler. Söyledikleri tarzda hareket ettiler, bugün de dahi kendi içlerinden yetiştirdikleri bir çok isim arasında Başbakan,milletvekilleri ve belediye başkanları çıkardılar. Bakın kuruluş gayesinde ne diyorlar: “Mevcut anarşik ortamdan gerek kendilerini gerekse gençleri kurtarmak, maddi ve manevi yönden üstün meziyetli bir gençlik yetişmesine yardımcı olmak ve bu yönde çalışmalar yapmak..”
1979 Yılında bir provokasyon sonucu kapatılsa da Mart 1980’de bu kez Akıncı Gençler Derneği (AGD) adıyla yeniden kuruldu. Ne yazık ki 12 Eylül darbesinden sonra bu dernekte kapatıldı.
Bugün çok daha iyi anlaşılmıştır ki Akıncılar, 1970-1980 arası bu ülkedeki kardeş kavgasından gençleri uzak tutmuş, oynanmakta olan bu oyunu fark etmesiyle büyük felaketlerin önüne geçmiştir. Bir çok araştırmacıya göre 12 Eylül öncesi gençlik hareketlerinin tamamı anarşi ve terör içinde olmakla suçlansa da  Akıncılar bütün güçleri ve varlıklarıyla bunun dışında kalmış,kardeş kavgasına karışmamıştır.

Günümüzde ise aynı mefkure ile hareket eden başka Akıncılar var. İsimleri de aynı: AK GENÇLİK!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu Ak Parti’nin Gençlik Kolları yapılanması kendini bu isimle ifade ediyor. Ne kadar da güzel tevafuk. 
Tabi ağabeylerine göre çok daha büyük avantajları var bugünkü Ak Gençliğin. En önemlisi ülke şartlarında gençler arasında kaos ve terör olaylarına rastlamıyoruz. Bu yüzden de amaçlarına çok daha fazla yoğunlaşabiliyorlar. Salt seçim faaliyetlerinde kullanılan yöntemlerin haricinde bir çok sosyal konu ile ilgileniyor, çevresi ve yaşadıkları coğrafyaya yararlı işler sunabilmenin endişesini taşıyorlar. 
Mensubu olduğum Ak Parti Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları bünyesinde de bu doğrultuda bir çok program gerçekleştirildiğini söyleyebilirim. Suriye de kan ve gözyaşı başladığı anda ülkemize sığınan mültecilere yönelik kampanyalar düzenlenerek kamyonlar dolusu giyecek ve çocuklara oyuncak gönderildi mesela. Ya da Afrika’da kuraklık sürerken Ramazan ayında yardım kampanyaları düzenlendi, bir nebze de olsa destek olunan insanların olduğunu bilmek yetti çaba gösterenlere. İlçemizde oturan kimsesi olmayan yaşlılara ziyaretler yapıldı,götürülen bir kutu çikolata ve edilen sohbetler ile gönülleri alındı.

Şahsıma göre en önemlisi ise Avrupa Birliği Projesi hazırlanarak Gaziosmanpaşa-Yenimahalle’de bir Deprem Gönüllüleri Ekibi kurulmasına ön ayak olundu, eğitimleri verildi, sertifikalar alındı. Lütfen söyleyiniz bu saydıklarımın hangisinde bir seçim yatırımı düşüncesi olabilir? Hangisinde ucuz tabirle oy hesabı yapılmış olabilir? 

Ak Parti Gaziosmanpaşa Kurucu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatih Aydemir ve ekibi,sonrasında görev alan Kerim Koç ve ekibi, Tuncay Topçu ve ekibinin ardından İlçe Başkanlığı görevini 4 yıldır başarı ile yürüten Sn.Eray Karadeniz ve ekibi, bu çalışmaları sayesinde Cenab-ı Allah’ın rızası yolunda hareket ettiklerinin ben yakınen şahidiyim. Sizlerin de bilmesini isterim. 
Adım gibi eminim ki, 1980 öncesi AK GENÇLİK, 2000 li yılların AK GENÇLİĞİ ile iftihar ediyordur. Ne mutlu onlara ki güzel ahlak ve iman sosuyla bezenmiş milli-manevi mefkurelerini emanet edip güvenebilecekleri gençler hala var. 
Arif Nihat Asya ne güzel söylemiş Fetih Marşı’nda :

Delikanlım, işaret aldığın gün atandan
Yürüyeceksin…Millet yürüyecek arkandan!
*Bu yazı münasebetiyle, Akıncılar Derneği Gaziosmanpaşa Şube Başkanlığı yapmış olan Babam Azmi Aydemir başta olmak üzere tüm AKINCILAR’a saygılarımı sunuyorum. 
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153