banner171

AK PARTİ LİSTESİ ÜZERİNE

Açık söylemek gerekirse bir Gaziosmanpaşalı olarak tüm partilerin listelerinde bölgemizden seçilecek yerde birini görmemek beni biraz üzdü. Gerek Recep Koral, gerek Mehmet Sevigen parti ayrımı yapmadan birçok Gaziosmanpaşalının Ankara’da sorunlarıyla ilgilenmişlerdir. Bu dönem gerek AK partide, gerek CHP’de, gerekse MHP’de maalesef ilçemizden seçilebilecek yerde böyle adaylarımız bulunmamaktadır.

AK parti listesi doğrusunu söylemek gerekirse beni biraz şaşırttı. Listede bu derece büyük bir değişiklik beklemiyordum. Başbakan listedeki dört bakandan üç tanesini değişik bölgelere göndererek sadece Milli eğitim bakanı Nimet Çubukçuyu birinci sıraya koymuş. Ayşenur Bahçekapılı ve Burhan Kuzu zaten beklenen isimlerdi. Ekrem Erdem geçen dönem milletvekili olmamasına rağmen partide teşkilat başkanlığı yapmış tecrübeli bir siyasetçi olarak zaten bu bölge milletvekili idi, İbrahim yiğit hâlihazırda milletvekili, İsmail Safi genel sekreter yardımcısı Ak partide, Hüseyin bürge bayrampaşada dört dönem belediye başkanlığı yapmış tecrübeli bir siyasetçi, Ahmet Baha Öğütken kurucu Fatih ilçe başkan, Osman Köksal Genel sekreter yardımcısı vb. Listenin teşkilat ayağı böyle devam ediyor.

Listenin büyük bir kısmı teşkilat ağırlıklı olmakla beraber, bizzat başbakan tarafından davet edilen Güreş federasyonu başkanı Osman Aşkın BAK, Avrupa birliği Genel sekreteri Volkan BOZKIR, Rahmetli Alparslan Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış TÜRKEŞ, Hava kuvvetlerinde önemli görevler ifa etmiş Emekli Tümgeneral Şirin ÜNAL, Prof sevim SAVAŞER, Haseki hastanesi eski başhekimi Dr. Ahmet Haldun Ertürk gibi isimler bölgemizden aday oldular.

Sevindiğim bir başka nokta ise bölgemizden iki tane gencimizin listede kendilerine yer bulmaları oldu. Hatice Ablamızın oğlu Ahmet Yıldız 23.sırada, Nadir Uzun ise listede 25.sırada yer bularak bizi gelecek için umutlandırdılar.

Listeye girmeyi uman ancak listede kendi isimlerini bulamayan sevgili dostlarıma da tavsiyem naçizane şu olacaktır. KIRILMAK YOK, YOLA DEVAM…

YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153