gphaber

Başkan Usta, kurban pazarlığında arabuluculuk yaptı

GAZİOSMANPAŞA

İlçedeki kurban kesim alanlarını gezerek incelemelerde bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bir vatandaşla kurban satıcısı arasındaki pazarlıkta arabuluculuk yaptı.

 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Yıldıztabya Adaklık Kurban Satış ve Kesim Yeri’ni gezerek incelemelerde bulundu. Hayvanlardan yayılan kokunun vatandaşları rahatsız etmemesi için sürekli olarak gülsuyu sıkılan kesim yerini gezen Başkan Hasan Tahsin Usta, burada bir vatandaşla kurban satıcısı arasındaki pazarlıkta arabuluculuk yaparak, satışın sağlanmasını sağladı. Başkan Usta, daha sonra bir adak kurban kestirdi ve kesilen kurban Ensar Vakfı’na bağışlandı.
Kurban satın almak için gelen vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Usta, İstanbul’un en modern kurban satış ve kesim yerlerinin Gaziosmanpaşa’da kurulduğunu vurguladı. Gaziosmanpaşa’da Yıldıztabya ve Karayolları mahallelerinde sabit olmak üzere iki ayrı kurban satış ve kesim merkezi kurduklarını bilgisini veren Başkan Usta, “İlçemizde çeşitli noktalarda kurban kesim yerleri oluşturduk. Vatandaşlarımızın bu kesim yerlerinde en iyi hizmeti alması için çabalıyoruz. Burada aldıkları hayvanın hamile olup olmadığını öğrenebildikleri gibi, dinimizin emrettiği kurallara uygun bir şekilde, hijyenik şartlarda kurbanlarını kesebilecekler. Bu gördüğünüz kurban kesim yerlerinde ise vatandaşımız etini pişirmeye hazır şekilde alabilecek. Ancak ilçe sınırları içinde yasak olan yerlerde kurban kesimine izin vermeyeceğiz. Kendi kurbanını kesmek isteyenlere yönelik düzenlediğimiz kursta ise 32 vatandaşımız sertifika aldı.” diye konuştu. 


Gaziosmanpaşa Kurban Bayramı’na hazır
Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 22-24 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Kurban Kesim Elemanı Eğitimi” kursuna katılan 32 vatandaşa öncelikle yasal mevzuat anlatıldı. Müftülük yetkilileri tarafından kursiyerlere dini bilgi ve kurallar aktarılırken, Belediye bünyesinde görevli veterinerler tarafından da genel hijyen kuralları ve kesim işleminin nasıl yapılacağı hakkında uygulamalı eğitim verildi. Ayrıca olası yaralanmalara karşı kursiyerlere temel ilk yardım bilgileri aktarıldı. Bu eğitimlere katılan 32 kursiyere ise sertifika verilerek, uygun görülen yerlerde kendi kurbanlarını kesmeleri ya da kurban kesim elemanı olarak çalışmaları için izin verileceği belirtildi.
İzin verilmeyen noktalarda kurban kesimine müsaade edilmeyecek 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.