gphaber

Sultanahmet'te polis halka bu anonsu yapıyor

GÜNCEL

Sultanahmet'te polis halka bu anonsu yapıyor

 Sultanahmet Meydanı'nda 10.20 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada ölü ve çok sayıda yaralının olduğu belirtiliyor. Polis ekipleri patlamanın meydana geldiği bölgeye kimseyi yaklaştırmıyor ve kimsenin yaklaşmaması için halkı uyarıyor.
Görgü tanıkları patlamaya canlı bombanın neden olduğunu öne sürüyor. Bomba imha ekipleri de olay yerinde... İkinci bir patlama olabileceği ihtimali sebebiyle güvenlik çemberi genişletildi. Polis anonslarla halkı uyarıyor. Bölgeye kimse yaklaştırılmıyor.

SULTANAHMET'TE PATLAMA
 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI: 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre 10 kişi hayatını kaybetti 15 kişi de yaralandı.

TURİSTLER HEDEF ALINDI

Patlamanın Cami yakınındaki 15-20 kişilik bir turist grubunun hedef alındığı bilgileri geliyor. Yaralılar arasında turistler olduğu belirtiliyor. Patlamanın Dikili taş ve Alman Çeşmesi yakınlarında gerçekleştiği belirtiliyor.

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20 sıralarında dikili taşın yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

Hastanelere kaldırılan yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Patlamanın nedeni hakkında ise henüz net bir bilgi yok.

Valilik: 10 kişi öldü, 15 yaralı
KAPAT


BOMBA İMHA EKİPLERİ BÖLGEDE

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeye vatandaşların ve basın mensuplarının girmesini engelliyor.

Sultanahmet Meydanı'na gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı.

SULTANAHMET'TE PATLAMA
 

Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim yapmaya başladı.

'YAKLAŞMAYIN' UYARISI 

Polis ekipleri patlamanın meydana geldiği bölgeye kimse yaklaştırılmıyor. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

İkinci bir patlama olabileceği ihtimali sebebiyle bomba imha ekipleri de bölgeye geldi. Olay yeri geniş bir abluka altına alındı.


Patlamanın sebebi araştırılırken, polis ekipleri sık sık anonslar yaparak, alana kimsenin yaklaşmaması için halkı uyarıyor. Güvenlik çemberi genişletiliyor.

Bir polis helikopteri de sürekli alanın üzerinde dolaşıyor.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, patlama çok şiddetliydi. Turistler ve esnaf büyük bir korku yaşadı.

Patlamanın Kartal, Kadıköy, Taksim, Beşiktaş, Çağlayan, Eyüp, Sirkeci, Fındıklı ve Kasımpaşa gibi İstanbul'un pek çok ilçesinden duyulduğu belirtiliyor.

TRAMVAY SEFERLERİ DURDU
Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.