banner171

Arnavutköy İki Mahallesini Kaybetti...

Nakkaş ve Bahşayış Artık Arnavutköy'den Ayrıldı

Arnavutköy İki Mahallesini Kaybetti...

TBMM İçişleri Komisyonu’nda, 13 ilin büyükşehir olmasını öngören “Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazın Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” kabul edildi.

Tasarıya göre 13 il büyükşehir belediyesi olurken, 14 büyükşehir belediyesinin sınırları, il mülki sınırı olarak belirlenecek. Bu illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içinde yer alan köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği sona erecek, köyler mahalle olacak, belediyeler ise mahalleleriyle birlikte bağlı bulundukları ilçenin belediyesine katılacak. Bu illerin, bucak teşkilatları da kaldırılacak.

İstanbul'daki 6 mahallenin ilçesi değişti
Tasarı ile İstanbul’un mahallesinin ilçe sınırları da değişti. Şişli’nin Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri, Sarıyer’e bağlanacak. İstanbul Arnavutköy ilçesine bağlı Nakkaş, Bahşayış mahalleleri ile Büyükçekmece ilçesine bağlı Muratbey mahallesi, Çatalca Belediyesi’ne katılacak.
Tüzel kişiliği kaldırılan İl Özel İdaresi, belediye veya köy tüzel kişiliklerine şartlı olarak bağışı yapılan taşınır ve taşınmazların devrinin yapıldığı kurum veya kuruluş, bunların amacına yönelik kullanılmasını sağlayacak. Tüzel kişiliği kaldırılan köylerde görev yapan geçici ve gönüllü köy korucuları, halen görev yaptıkları yerlerde görev yapmaya devam edecek. Maden ruhsatı, jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular ruhsatına ilişkin yetki ve görevler, il özel idarelerinin tüzel kişiliğinin kaldırıldığı illerde, valiliklerce yürütülecek.

Belediyelere, mabet yapımı ve bakımı görevi
Büyükşehir belediyelerin sınırları il mülki; ilçe belediyelerinin sınırları bu ilçelerin mülki sınırları olacak. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapabilecek; yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporcuların yanı sıra teknik yönetici, antrenör ve öğrencilere belediye meclis kararıyla ödül verebilecek. Bu belediyeler; sağlık, eğitim, kültür tesis ve binalarının yanı sıra mabetlerin de yapım, bakım ve onarımını sağlayacak.Sabah

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2012, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153