banner171

Arnavutköy’de Hamsi ve Horon Festivali

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen 1’nci Hamsi Festivali’nde vatandaşlara 2 ton hamsi ikram edildi. Vatandaşlar bir yandan hamsinin tadına bakmak için uzun kuyruklar oluştururken, diğer yandan ise Karadeniz müzikleri eşliğinde horon vurdu.

Arnavutköy’de Hamsi ve Horon Festivali
 Arnavutköy Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Karadeniz müziği eşliğinde horon vurarak, eğlendi.
Burada kurulan mangallarda yaklaşık 2 ton hamsi pişirilerek, katılımcılara dağıtıldı. Mangalların başında balık almak için bekleyenler, zaman zaman uzun kuyruklar oluşturdu.

   Arnavutköy Belediyesi tarafından 1.si düzenlenen Hamsi Festivali’ne; Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, Eski Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Dede,  Arnavutköy Giresunlular Dernek Başkanı Ahmet Karasakal, STK’lar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Arnavutköy Giresunlular Dernek Başkanı Ahmet Karasakal; 1.sini düzenlediğimiz Hamsi Festivaline vermiş olduğu destekten dolayı Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’ya ve ekibine çok teşekkür ediyorum dedi.  

Daha sonra kürsüye gelen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: Karadeniz'in güzel insanlarını Arnavutköy'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Festivalin, birliğin ve dayanışmanın güzel bir örneği olduğunu ifade eden Baltacı, "İlçemize yakışacak, dayanışma ruhunu yansıtacak festivallerimize devam edeceğiz" dedi.

Protokol konuşmalarından sonra Arnavutköy Giresunlular Dernek Başkanı Ahmet Karasakal, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’ya arşivden çıkartılan, ilkokul karesini hediye etti

Arnavutköy Belediyesi ve Arnavutköy Giresunlular Derneğinin birlikte organize ettiği 1. Hamsi Festivali’nde vatandaşlar geç vakte kadar yöresel müzik eşliğinde eğlenme fırsat buldu.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153