banner171

İETT Arnavutköy'ü unuttu

Arnavutköy Haraçcı, Hadımköy güzergâhında oturanlar küçük halk otobüslerinin zamanında hareket etmemesi başta olmak üzere pek çok konuda sıkıntı yaşıyor

İETT Arnavutköy'ü unuttu
 İstanbul'un yeni ilçelerinden Arnavutköy'de oturanlar toplu taşıma araçlarının yetersizliğinden rahatsız.

İlçe sakinleri, İETT'nin  özellikle de küçük halk otobüslerini, denetlememesi nedeniyle ulaşımda ciddi sorunlar yaşandığını düşünüyor.

Toplu taşıma araçları ile yolculuk yapanların aktardıklarına göre yaşanan sıkıntılardan bazıları şöyle:

- İBB bağlı özel halk otobüslerinin büyük değil küçük otobüslerden oluşması. Yarım otobüs olan araçların dar olması sebebiyle sabahları işine gitmek üzere evinden çıkan halk paket halinde iş yerine ulaşıyor. Akşam eve dönüşte de paket olma hali tekrarlanıyor.

- İETT'nin  Hadımköy'den yeterli seferleri yok.

-Mecidiyeköy, Edirnekapı gibi merkezlerden kalkan otobüslerin Haraçcı'ya gitmiyor. Gidenlerin ise Suatlar, İmrahor ve Toki konutları güzergâhını kullanmasından dolayı yolculuk süresi 45 dakika daha uzuyor.

-Küçük halk otobüsleri duraklarda durmuyor. Genelde durak haricinde durması ve bu noktada İETT'nin gerekli denetimleri yapması gerekiyor.

-Bu otobüslerdeki şoförler yolculara kaba davranıyor. Araçların yakıt ihtiyaçları zamanında giderilmeyip akşam saatlerinde tıklım tıklım yolcu doluyken gideriliyor.

-Otobüslerde yolcuların akbil basmasını özendirmek yerine ağırlıklı olarak para alınıyor. Aylık akbil kullanan yolculardan ilave ücret talebinde bulunuluyor.

-Küçük halk otobüsleri sadece sabahın erken saatlerinde Arnavutköy merkezde denetleniyor.  Bayrampaşa-Metro'ya kadar herhangi bir denetim yok.

-Ayrıca, bu hatta çalışan araçlar çok eski. Küçük halk otobüsleri ve minibüslerin bakımları zamanında yapılmıyor.

-Bayrampaşa'dan Haraçcı'ya giden otobüsler Arnavutköy merkez durağında keyfi olarak en az 15 dakika bekliyor. Zaman zaman minübüs şoförleri ile İstanbul büyükşehir Belediyesine bağlı özel halk otobüsleri kavga ediyor.

-İBB'ye bağlı özel halk otobüsleri İETT'nin sitesinde yer alan hareket saatlerine uymuyor. Seferler aksatılıyor. kaynak: dunyabülteni

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2012, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153