banner171

BAYRAMLAR PAYLAŞMAKTIR

 Dini bayramlarımızdan ikincisi olan Kurban Bayramına ulaşmış bulunuyoruz. Aynı zamanda Hacca giden Müslümanlarında “Hacı” olarak sevinçlerinin de katlandığı bu mübarek günde, dinimizin bizlere emrettiği gibi –tabi imkanı olanlar için- kurbanlarımızı keseceğiz, ihtiyaç sahiplerine, akrabalarımıza ve komşularımıza dağıtacağız inşallah. Allah şimdiden keseceğiniz kurbanlarınızı kabul etsin.

Bildiğiniz üzere bir çok İslam coğrafyasında Müslümanlar zulüm görmekteler. hangi birini sayalım ki?

Başta Suriye, Irak, Libya, Afganistan, Doğu Türkistan, Myanmar, Çeçenistan ve Filistin.. Bu ülkelerin bazılarında siyasi baskılar devam ederken çoğunda da kanlı eller masum sivil Müslümanların en kıymetli varlıklarını, yani canlarına kast etmeye devam ediyorlar.   En acılarından biri de Müslümanı Müslümana öldürtüyorlar ki bu aramızdaki nifak tohumlarının ne kadar da büyüdüğüne işaret ediyor. Ama inanıyoruz ki bir gün bu zulümler bitecek çünkü zalimler asla abad olamaz. Aynı vaat olunduğu gibi bir gün Allah nurunu tamamlayacaktır. 

Bu tabloya baktığımızda içimiz acıyor, üzülüyoruz, belki de TV başında kahroluyoruz.
Bol bol da dua ediyoruz mazlum kardeşlerimiz için. Ama elbette ki bu yetmez. İşte böylesine mübarek bir günün vesilesiyle, bir çok farklı platform tarafından tertip edilen organizasyonlarla kurban ibadetimizi yerine getirirken zor durumda olan Müslümanlara da yardımcı olabiliriz. Bildiğiniz üzere kestiğimiz kurbanların pay hesabına göre 3’te 1’i ihtiyaç sahiplerine, 3’te 1’i akrabalarımıza ve geri kalanı da kendinize ayırmanız şeklinde. Lakin imkanı olanlar hisselerinin tamamını da ihtiyaç sahiplerine göndermekte özgürler.  Başta Kızılay olmak üzere, Diyanet Vakfı, İHH, Cansuyu, Kimse Yok mu, Mehmetçik Vakfı, Deniz Feneri gibi bir çok dernek, hem yurtiçi hem de yurtdışına kurbanlarınızı vekaletinizi alarak kestirebiliyor. Göndermek istediğiniz ülkeyi dahi seçebileceğiniz bir sistemle, kurbanınızın isminizin okunarak kesildiğini öğrenebiliyorsunuz. 
Yazımızın başlığında da belirttiğimiz üzere , paylaşmanın en çok da bugünlerde ihtiyaç olduğu bir zamanda yaşıyoruz.
Gelin bu güzel fırsatı kaçırmayalım, çünkü Kurban kesmek,Malın mülkün sahibi,Alemlerin Rabbi Yüce Allah 'a,şükretmek ,ibadet etmektir. Bu vesileyle ihtiyaç sahiplerine yardım etmek,onların yüzünü güldürmek,onları sevindirmektir.Kimsesizlere ve yoksullara yardım etmektir.İhtiyaç sahiplerini ve yoksulları sevindirenleri de  Allah sevindirir , onlara yardım eder onların yüzünü güldürür.  

Kurban Bayramınızı şimdiden tebrik eder,  ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz için mutlu yarınlara ulaşmamızı Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. 
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153