banner171

Bayrampaşa 'Suriyeli Arda'sını arıyor

Bayrampaşa Belediyesi Suriyeli öğrencilerin yarışacağı futbol turnuvası düzenliyor. Turnuvayı bir çok spor adamı da takip edecek. Spor adamları daha önce Bayrampaşa’dan çıkıp dünya yıldızı olan Arda Turan gibi başarılı gençleri mercek altına alacak.

Bayrampaşa 'Suriyeli Arda'sını arıyor

Bayrampaşa Belediyesi Suriyeli Öğrenciler için futbol turnuvası düzenliyor. 20’şer kişilik 25 takımla 2 ay sürecek turnuvayı ünlü spor adamları takip ederek Suriye’nin Arda’larını tespit edecek. Turnuva sonunda dereceye giren Suriyeli öğrenciler özel olarak ödüllendirilecek. Bu öğrenciler ayrıca Bayrampaşaspor’un alt yapısında eğitilecekler.

İLK DÜDÜK BAŞKANDAN
Turnuva hazırlıklarını yerinde inceleyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, öğrencilerle top sektirip maç startı verdi. Kendisiyle fotoğraf çekmek isteyen öğrencileri de kırmayıp bol bol fotoğraf çeken Aydıner, “Göçmen sorununun çözümü için Başbakanımız büyük mücadele veriyor” dedi.

Turnuva hazırlıklarını yerinde inceledikten sonra burada bir konuşma yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner şöyle devam etti: "Böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. İnanıyorum ki, bu turnuva zulüm gören Suriye vatandaşlarını, kendilerine kucak açan Türkiye halkına daha da yakınlaştıracak.” Türkiye ve Suriye halkı kardeştir, akrabadır diyen Başkan Aydıner, “Suriye’de 5 yıldır katliam yapılıyor. Çocuklar, kadınlar ve masumlar katlediliyor, ancak bu acı tabloya Türkiye dışında başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünya seyirci kalıyor" dedi.

BİZLER ENSARIZ
Aydıner sözlerini, "Bizler Türkiye olarak ‘ensar’ olmanın hazzını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan, her platformda bu zulümleri ve katliamları kamuoyu ile paylaşarak diğer devletleri sorumluluk almaya davet ediyor" ifadeleriyle sonlandırdı.

ARDA TURAN DA  BU YOLDAN GEÇTİ
1987’de Bayrampaşa’da doğan Arda Turan futbola 6-7 yaşlarındayken Bayrampaşa sokaklarında oynayarak başladı.  Henüz 8 yaşındayken, doğup büyüdüğü Bayrampaşa’nın Altıntepsi mahallesindeki amatör bir takım olan Altıntepsi Makelspor’un alt yapısına yerleşti. 1997’den 2000’e kadar Altıntepsi Makelspor’da top koşturdu. 2000 yılında 12 yaşındayken, Galatasaray’a transfer oldu. Şimdi ise Bayrampaşalıların her fırsatta gururla bahsettikleri Barcelona'da oynuyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153