banner171

Bayrampaşalılar, “Komşuluk İftarı'nda Buluştu

Bayrampaşa Belediyesince, kaybolmaya yüz tutan akrabalık, arkadaşlık ve komşuluk değerlerini tekrar kazandırmak amacıyla düzenlenen "komşuluk iftarı", çok sayıda ilçe sakinini bir araya getirdi.

Bayrampaşalılar, “Komşuluk İftarı'nda Buluştu
Bayrampaşa Belediyesince, kaybolmaya yüz tutan akrabalık, arkadaşlık ve komşuluk değerlerini tekrar kazandırmak amacıyla düzenlenen "komşuluk iftarı", çok sayıda ilçe sakinini

bir  araya getirdi.

Trafiğe kapatılan ve gül suyuyla yıkanarak temizlenen uygur  Caddesinde kurulan yaklaşık 400 metrelik dev iftar masasında binden fazla kişi orucunu birlikte açtı.

Bayrampaşalılar,müzik  dinletisi, tiyatro Oyunları ve ilahiler eşliğinde iftar yaparken, belediyenin kurduğu dev ekranlarla iftar yemeği, vatandaşlara canlı olarak izlettirildi.

Davulcu ve manicilerin de yer aldığı iftarda, çocuklara pamuk şeker ve balon dağıtıldı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, iftarda yaptığı konuşmada, Ramazan  ayının kardeşlik ve paylaşım ayı olduğunu vurgulayarak, "Belediye olarak 11 Ayın Sultanı ramazanda Bayrampaşalı yurttaşlarımızla beraber iftar yapmayı amaçlıyoruz. Bunun için de her akşam ayrı bir sokakta onlarla bir araya geleceğiz, komşularımızla oruç açmanın, birlikte dua etmenin huzurunu yaşayacağız. Bunun için iftar programlarımıza 'komşuluk iftarı' adını verdik. Bu etkinlikler, hızla unutulan komşuluk ilişkilerini de sağlamlaştıracaktır" dedi.

Sokak iftarlarının, 28 Ağustos'a kadar her gün ayrı bir mahallede vatandaşları bir araya getireceği bildirildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153