banner171

BELEDİYE MECLİSİ, FAALİYET RAPORUNU ONAYLADI

2013 Yılı Faaliyet Raporu’nu görüşmek için toplanan Bayrampaşa Belediye Meclisi, 10 red oyuna karşılık 24 evet oyu ile raporu onayladı. Toplantıda iki üye de çekimser oy kullandı.

BELEDİYE MECLİSİ, FAALİYET RAPORUNU ONAYLADI

Bayrampaşa Belediye Meclisi, 2013 Yılı Faaliyet Raporu görüşmek ve karara bağlamak için Meclis Birinci Başkan Vekili Rasim Bilgehan başkanlığında toplandı. Basın mensuplarının da takip ettiği toplantıya Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Yapılan görüşmelerin ardından 2013 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

“BAYRAMPAŞA’DA YEPYENİ BİR ŞEHİR İNŞA EDECEĞİZ”
Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Atila Aydıner, “Yeni dönem yeniliklerin dönemi olacak. Vatan Mahallesi ve eski cezaevi alanında başlattığımız, bakanlık onaylı, kentsel dönüşüm projemiz ile aynı yerinde yepyeni bir şehir inşa edeceğiz. Sadece depreme dayanıklı konutlar yapmakla kalmayacağız, öz değerlerimizi teknoloji ile harmanlayarak yeşil alanı, parkı, otoparkı ve sosyal tesisleri olan modern yaşam alanları oluşturacağız. Bu yaşam alanlarında çocuklarımız güvenle büyüyecek, insanımız huzura erecek. Vatan Mahallesi kentsel dönüşüm projemizi 24 ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Vatan Mahallesi’nde yine Vatan Mahallesi sakinleri oturacak. Böylece komşuluk bağları hiç kopmayacak” dedi.

Cezaevi alanına da değinen Başkan Aydıner, “Kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte eski cezaevi alanına 350 yataklı devlet hastanesi, 2200 konut, 1 ilköğretim okulu, 1 cami, park ve otopark yapacağız. Buraya yapılan konutlara, ada bazında, deprem riski altındaki konutlarda yaşayan vatandaşları taşıyacağız” açıklamasında bulundu.

Yeni meclisin kentsel dönüşümü gerçekleştirecek olmasından dolayı oldukça şanslı bir meclis olduğunu belirten Başkan Aydıner, 2013 yıllında yapılan çalışmalarda emeği geçen başkan yardımcılarına, meclis üyelerine, birim müdürlerine ve belediye personeline ayrı ayrı teşekkür etti. Yeni dönemin Bayrampaşa’ya hayırlar getirmesini diledi.

AK Parti Grubu adına Meclis Üyesi Mustafa Demirkan, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adında da Meclis Üyesi Abdul Fettah Dindar söz aldı.

Demirkan, belediyenin 2013 yılında yaptığı ve yeni dönemde yapacağı çalışmaları anlattı. Ana amaçlarının mevcut imkânlarla maksimum hizmet sunmak olduğunu kaydeden Demirkan, “İnanıyorum ki yeni dönem Bayrampaşa için değişim ve dönüşüm dönemi olacak” ifadesini kullandı.

Dindar da, yeni dönemde bütçenin daha idareli kullanılması gerektiğini söyledi. Bazı harcama kalemlerinde kısıtlama yapılmasının gerektiğini savunan Dindar, "Bayrampaşa’da folklor ekiplerine daha iyi çalışma alanları sunulmalı, spor kulüpleri daha fazla desteklenmeli” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2014, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153