banner171

Kadir Topbaş, Bayrampaşa'da...!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, internete düşen ses kayıtları ile ilgili, “İktidar yolunu bulmayanlar, kendi ikballeri uğruna Türkiye’nin geleceğinin kararmasına göz yumuyorlar.

 Kadir Topbaş, Bayrampaşa'da...!
 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, internete düşen ses kayıtları ile ilgili, "İktidar yolunu bulmayanlar, kendi ikballeri uğruna Türkiye'nin geleceğinin kararmasına göz yumuyorlar. Bu seçim sadece belediye başkanlığı değil, Türkiye'nin geleceği demektir" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa'da Eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi Tanıtım Ofisi ziyaret etti. Bayrampaşa'da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Başkan Topbaş'a, İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner eşlik etti. Kentsel dönüşüm tanıtım ofisi ziyareti sonrası kendisini dışarıda bekleyen kalabalığa hitap eden Başkan Kadir Topbaş, Bayrampaşa'da metrosuyla, hastanesiyle, otoparkıyla, camisiyle 2000 konutluk muhteşem bir proje gerçekleştireceklerini söyledi.

"BAZI İNSANLAR HER KONUDA AHKAM KESİYOR"

"Biz proje adamıyız. Nerede bir ihtiyaç var, nerede bir çözüm bekleniyor anında proje üretebiliyoruz ve gerçekleştiriyoruz" diyen Başkan Topbaş, kentsel dönüşüm tanıtım ofisinin bir satış ofisi olmadığını kaydetti. Bayrampaşa'nın yeni yüzünün görülmesini istedikleri için bu tanıtım ofisini açtıklarını dile getiren Başkan Kadir Topbaş, "Eskiden cezaevinin bulunduğu bu yer ile ilgili her şey söyleniyor. Bilen de konuşuyor bilmeyen de. Bazı konularda ben kendi ihtisas alanımın dışında konuşmayı doğru bulmam. Ama bazı insanlar her konuda ahkam kesiyorlar. Bunu Bir Bilen konuşur, bilmeyen de dinler ve öğrenir. Ama maalesef siyasetin toz dumanı içerisinde her şey söyleniyor. Burası ile ilgili 'birilerine peşkeş çekecekler, satacaklar, satış ofisi yapmışlar' gibi alakasız laflar söylüyorlar. Alakası yok. Bu tanıtım ofisini Bayrampaşa'nın yeni yüzü görülsün diye açtık. İnsanlar gelsin görsün istedik" dedi.

"YERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILACAK"

İlçe belediye başkanlığı ile birlikte belirlenen Adalar bazında insanların yeni alana taşınacaklarını belirten Topbaş, daha sonra boşalan alanlarda kentsel dönüşüme başlayacaklarını ifade etti. Eski cezaevinin bulunduğu alana yapılacak olan projeyi, "Muhteşem bir proje" olarak değerlendiren Başkan Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Buraya metro geliyor, 300 yataklı hastane geliyor. Camisiyle, 7 bin araçlık otoparkıyla, okuluyla iki bin konutluk bir yer yapıyoruz. Muhteşem bir proje, içeride göreceksiniz. Bu hizmet, bu sevda. Eğer biz bunu değerlendirip paraya çevirelim deseydik arsayı toptan satardık ve dünya para alırdık. Yapmadık, hizmet dedik, insanımızın geleceği dedik. Her alanda böyle düşünmekteyiz. Diğerlerinden farkımız bu. Bundan dolayı sizin bize emanet verdiğiniz bu şehirde kaynaklarımızı doğru kullandığımız için kasamızda para var. Devlete borcumuz yok, sıkıntımız yok hamdolsun. Biz gücümüzü milletten sizden alıyoruz. Ulaşımdan alt yapısına kadar İstanbul dün neydi bugün nasıl oldu. Daha yapacak çok işimiz var."

"İHANETİ KENDİ SİYASİ EMELLERİ İÇİN KULLANIYORLAR"

Son günlerde ortaya çıkan toplantı kayıtlarının deşifre edilmesini değerlendiren Topbaş, "İktidar yolunu bulmayanlar, bazı çevreler ile hareket ederek, bazı manipülasyonların tezgahlanmasında kendilerine ufuk açacağı anlayışı ile kendi ikballeri uğruna, Türkiye'nin geleceğinin kararmasına göz yumuyorlar. Nasıl bir anlayış nasıl bir siyasettir. Devlet sırrı deşifre oluyor, bunun üzerinden siyasete kalkıyorlar. Bunun üzerinden siyaset olur mu? Devlet sırrı, yarının geleceği siyasete kurban edilir mi. İhanet ortaya çıkıyor, ihaneti siyasette kullanmaya kalkıyorlar. Bu seçimler Türkiye'nin yarını demektir. Sadece belediye başkanlığı değil. Çünkü hava onu getirdi" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153