banner171

Suriyeli düşünür Cevdet Said Bayrampaşa’da

Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi(BAYGEM ) Suriyeli düşünür Cevdet Said’in katılımıyla “21. Yüzyıl’da Müslüman Kimliğinin İnşâsı” konulu bir konferans düzenliyor

Suriyeli düşünür Cevdet Said Bayrampaşa’da
 Suriye’de süren iç savaş yüzünden yaşadığı toprakları terk ederek, Türkiye’ye yerleşen Cevdet Said’in konuşmacı olarak katılacağı konferansta, “hiç kimse ziyana uğramadan, herkes için barışı nasıl gerçekleştirebilir, insanlığı selamete nasıl çıkarabiliriz” ve “içinde bulunduğumuz bireysel ve toplumsal yapıda, yeryüzüne barışı ve selameti getirecek Müslüman kimliğin inşası için neler yapabiliriz” gibi sorulara cevap aranacak. 
Konferans 23 Mart 2013 Cumartesi günü saat 19.00’da Yücel Çakmaklı Kültür Salonu’nda (Bayrampaşa Kaymakamlığı Altı) gerçekleştirilecek.

CEVDET SAİD KİMDİR?

Cevdet Said, düşünce özgürlüğünün en başta gelen savunucularındandır. İslam olgusunu okuma konusunda derin tecrübe sahibidir.

1931 doğumlu, Suriyeli kıymetli mütefekkir Cevdet Said, Ezher Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Fakültesi’nden mezundur. Hayatı boyunca fikri meseleler üzerine tefekkür etmiştir. 70’li yılların sonlarından itibaren başlattığı yazma, araştırma, inceleme ve konferans verme faaliyetlerini halen sürdürmektedir.

Düşüncelerinde özellikle İslami şuurun yeniden tashih edilmesi, düzeltilmesi, şiddetin reddi, ‘değişim’ kavramı, afakî ve enfüsi ayetlerin araştırılması, diyalog, anlaşma, uzmanlaşma, birlikte yaşama gibi konular üzerinde yoğunlaşmasının yanı sıra çağdaş Arap ve İslam âleminin yaşadığı düşünsel sorunlar üzerinde çalışmaktadır.

Cevdet Said, dünya çapında birçok ilmi kongreye katılmış ve tebliğler sunmuştur. Bunlardan Beyrut’ta katıldığı konferanslarda sunduğu tebliğleri 1994 yılında ‘Birlikte Yaşama Yolunda Diyalog’ adlı bir kitapta toplanarak yayımlanmıştır.
Ayrıca eleştiri alanında da yazılar yazan müellif, bu tür yazılarını da daha sonra, ‘İslam’a Hicret’ adlı kitabında bir araya getirdi.

Yazarın Pınar Yayınları tarafından Türkçe’ye çevrilen kitapları şunlardır:
- İslami Mücadelede Güç İrade ve Eylem
- Adalet ve Bütünlük Açısından İnsan
- İslami Mücadelede Şiddet Sorunu
- Oku: Bilginin Gücü Kerem Sahibi Rabbinin Adıyla
- Din ve hukuk
- Değişim Rüzgârları
- Bireysel ve Toplumsal Değişmenin Yasaları
- Âdemin Oğlu Habil Gibi Ol Yeni Bir Kimliğin İnşası



Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2013, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153