banner171

BEREKETLİ GENÇLER

Merhaba sevgili dostlar

Önceki yazılarımızda “Siyaset ve Gençlik” konusunu işleyip, “Yarın”ın emanet edildiği gençlerin, artık sorumluluk alarak “Bugün”ün de şekillenmesinde söz sahibi olması gerektiğinden bahsetmiştik. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekili genel seçimlerinde , birçok genç dimağın ,bu temennimizi yerine getirmek için yarışırcasına aktif siyasette rol almak istemesi , gençlik kollarında siyaset yapan biri olarak şahsımı oldukça sevindirdi.

Gerek ülke genelinde, gerekse Gaziosmanpaşa’da siyasi arenada söz sahibi olan Ak Parti’de, Milletvekili Aday Adayı olan çok sayıda genç var, ve bu arkadaşlarımız kendileri ile omuz omuza siyaset yapmaktan gurur ve onur duyacakları isimlerle beraber geçtiğimiz hafta “Temayül Yoklaması”nda yarıştılar. Temayül, yani önseçimde, ilçemiz Gaziosmanpaşa’nın da içinde bulunduğu 2. Bölge’de aday adayı olan 276 kişi, Pazar günü Sütlüce’de bulunan Ak Parti İl Merkezinde ter döktü. 1500’e yakın teşkilat mensubu, fikirlerini soran Genel Merkez’in çağrısına uyarak oylarını kullandı. Zaten Ak Parti’de her seçim öncesi adet olarak bu temayüller yapılır fakat bu sefer farklı olan sonuçlarının açıklanması idi. Kullanılan oylar,aynı günün akşamında gözlemciler nezdinde sayılarak tüm kamuoyuna duyuruldu.

İşte burada yazımızın başlığına da konu olan “Gençlerden” bahsetmek istiyorum. Malumunuz milletvekili seçilme yaşı 25’e indirilmiş durumda, büyüklerinin kendilerine tanıdığı bu fırsatı pas geçmek istemeyen bir çok gencimiz de sorumluluk alarak “Aday Adayı” sıfatı ile zorlu bir maratona çıkmış oldular. Yapılan temayül sonucunda çok başarılı sonuçlara imza atarak teşkilatın güvenini kazanmış olduklarını ispatladılar. Sizlere kısaca bu isimlerden, bu yürekli gençlerden bahsetmek istiyorum.

Ahmet YILDIZ, tam 1067 oy alarak 276 kişi arasından 3. olduğu temayülde büyük bir sürprize imza attı. Ahmet, 2003 yılında Ak Parti Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları’nda başladığı siyaset yaşamında, bugün Türkiye’nin EN GENÇ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI sıfatıyla yer almaya devam ediyor. Henüz 18 yaşında girdiği bu zorlu yolda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın “Gençler,sizi yedek kulübesinde değil,ilk 11’de görmek istiyoruz” sözü üzerine kendisine vazife çıkarmış,büyük bir medeni cesaret göstererek bu başarılı sonuca imza atmıştır, tebrik ediyoruz.

Bir diğer gencimiz, Pınar AKYASAN. Halihazırda Ak Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yrd. olan Pınar Hanım, 776 oy ile 11. sırada kendisine yer buldu. Dış İlişkiler Birim Bşk. Görevini ifa eden Pınar Akyasan, ileri derecede İngilizce biliyor ve siyasi yaşamında oldukça aktif. Yapılan temayülde bayan aday adayları arasında 1. olarak kendini gösterdi.

Yine ilçemizden bir isimle devam edelim, Kerim Koç. 276 kişi arasından 728 oy alarak 13. sırada yer alan Kerim KOÇ, 2004 ila 2008 yılları arasında Ak Parti Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. Ardından İl Gençlik Kolları Bşk.Yrd. sıfatı ile çalışmalarda bulundu. İçimizden biri, Gaziosmanpaşa’yı tanıyan, gençleri bilen ve sorunlarını tahmin edebilen, bu sorunlara çözüm üretmek kapasitesine sahip, donanımlı bir genç. Gençlik Kolları Başkanlığı sırasında, Gaziosmanpaşa Gençlik Merkezi isimli bir projeyi yürüttü,takip etti ve neticelendirdi. Bugün Gençlik Merkezi’nde binlerce genç ücretsiz gitar,tiyatro,İngilizce,SBS kurslarına katılıyor.

Kerim Koç’un hemen ardından gelen bir gencimiz daha var ; Nadir UZUN. 17. sırada kendine yer bularak 637 oy ile büyük bir başarıya imza attı. Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları Yönetim Kurulundan istifa ederek bu yola giren Nadir Uzun ile 2 seneye yakın birlikte görev aldım. Çocuk denilebilecek yaşlarda iş yaşamına girmiş, sonrasında ise eğitimini aksatmadan bitirmiş, aldığı görevleri özveriyle yerine getirebilmek için didinen, teşkilatın içinden çıkmış bir arkadaşımız.

Son olarak ilçemizde kurucu Gençlik Kolları Yönetiminde yer almış bir isim, Mehmet Özyurt var. Kendisi 248 oy alarak üst sıralarda olmasa bile teşkilatın sahip çıkması açısından önemli bir konumda.

Gelgelelim, yukarıda bahsettiğimiz gençlere teşkilatın sahip çıktığı görülüyor. Genel Merkez’e verilen mesaj açık: Yarın olduğu gibi Bugünde Gençlerindir!

Temayül sonuçlarının listeler oluşturulurken ne kadar dikkate alınacağını hep birlikte göreceğiz. Umuyoruz ki Başbakanın ifade ettiği gibi gençler ilk 11’de oyuna başlayacak, bölgesine ve ülkesine hizmet etmenin onurunu yaşayacaklardır.

Son söz yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan gelsin : “Bizim aşkımız var, bizim sevdamız var gençler! Bu ülkeye bizim borcumuz var gençler! Bu millete bizim borcumuz var gençler! Bunu ödemek için yürüyeceğiz..”


YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153