banner171

CAPRICE THERMAL PALACE

 Çok uzun yıllardır ailece yaz tatillerimizi geçirdiğimiz ve henüz birkaç gün önce döndüğümüz Caprice Thermal Palace Otelinden bahsetmek istiyorum sizlere.
1990’lı yılların başında Didim’de açıldı Caprice Otel. O güne kadar bir örneği yoktu aslında. O yüzden büyük bir teveccühle karşılaştı. Bulunduğu mevkinin de avantajıyla sadece yaz döneminde değil 12 ay boyunca hizmet vermeye başladı misafirlerine. Neydi onu bu kadar ayrıcalıklı yapan? Turizm sektöründe ilk kez “Muhafazakar Tatil” konsepti ile tanıştırdı Türkiye’yi. Bayanlara mahsus havuzlar, deniz imkanı, günde 5 vakit okunan ezanlar ile tam bir aile oteli imajı oluşturdu geçen zaman içerisinde. Her geçen yılda da sistemi yerine oturttu , hala eksikleri olmasına rağmen kendini sürekli yenilemeyi ve geliştirmeyi başardı. 

Otel adeta bir yeme-içme karnavalı yaşıyor. 24 saat esasına göre düzenlenmiş Restauranta her gittiğinizde çeşitlerin çokluğu karşısında şaşırıyor, hangi yemekten yesem acaba diye tereddüt yaşıyorsunuz. Özellikle tatlılara meraklı olan kişilere sesleniyorum, eminim bu kadar ayrı tadı ve çeşidi bir arada göremezsiniz. Restaurantta devasa boyutlarda ayetler yazılmış dört bir yere : Yiyiniz,içiniz ama israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez.. 
Sahil, Tuba, Divan ve Osmanlı Cafeler gece 2’ye kadar sıcak-soğuk içecek servisi yapıyorlar. Tabi ki alkolsüz! Yanlarında da tatlı-tuzlu ikramlarla elbette. Cafelerde, eskiden oynanan oyunların tamamı son birkaç yıldır kaldırılmış. İskambil, tavla, okey vb. oyunlar yerine insanlar sohbet ediyorlar artık. Çok yerinde bir uygulama olmuş diyebilirim. 
Erkekler için açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanında bir de Termal Kür Merkezi var. Kendi içeriğinde bulunan Fizyoterapiste muayene olup yaşadığınız eklem ağrıları vb. için tamamen ücretsiz masaj ve çamur tedavileri var. Termal su ile dolu neredeyse kaynar bir havuzda jakuzi ortamında da yararlanabiliyorsunuz. Didim’in denizine ise söylenecek bir şey yok. Akdeniz ile Ege denizinin kesişme noktasında bulunan Didim Körfezinin suyu son derece güzel. Su o kadar da gözlerinizi yakmıyor ve tertemiz. Öyle ki, özellikle sabahları denize girdiğinizde ayağınızın dibinde cirit atan balıklar size eşlik edebilir.
Gelelim Bayanlar kısmına. Bu yıl ilk kez, o da sadece 2 saatliğine, erkek misafirlerin kullanımına açıldı Bayanlar Kompleksi. Bakın kompleks diyorum çünkü ilk kez girdiğim yerde resmen afalladım. 2 büyük havuz (deniz suyu ile dolu) , 1 tatlı su havuzu, 2 çocuk havuzu, termal kür merkezi, çocuk bakım odaları, kreş ve ikramlarla tam bir kompleks olmuş. Tatilde bir bayan daha ne ister, diye düşünmeden edemiyor insan. 
Anfi Tiyatro da her akşam ayrı bir program. Gittiğimizin 2. Günü Beraat Kandili idi. İsmail Ağa cemaatinin hocalarından Mustafa Özşimşekler harikulade bir sohbet gerçekleştirdi Anfi Tiyatroda. Bir başka akşam Mehter Takımı coşturdu tiyatroyu dolduranları. Fasıl gecesi ve Zekai Tunca konserleri taçlandırdı. Animasyon ekibinin komedi unsurları da cabası oldu. 
Tabi çocukları da unutmamışlar. Oyun salonunda türlü makinler ile vakit geçirebiliyor çocuklar. Bunun yanında animatörlerle her akşam mini disco, gündüz eğlenceler, akşamları halı saha turnuvaları derken vakit su gibi akıp geçiyor yavrularımız için..
Bu konsepti hayatımıza sokan kişi de aslında hiçde yabancı olmayan bir isim :
Siirt’li iş adamı Fadıl Akgündüz. Muhafazakar tatilin yanında bir de devremülk tarzında bir proje ile odalarını satıyor Fadıl Bey, 6-12-25 yıl şeklinde. Bu şekilde aldığınızda tatiliniz çok ekonomik fiyata geliyor. Projesi hazırlanan bir de Caprice Bodrum Oteli var. Onu da önümüzdeki yıllarda hayata geçirmeyi planlıyorlar. Bayrampaşa’da inşası devam eden Caprice Gold’u ise anlatmama gerek yok. Dünyanın ilk 7 yıldızlı, içkisiz, muhafazakar oteli gelecek yıl açılması hedefleniyor.
Bu yazılarımızdan sonra sizleri de Caprice Otele bekliyor, unutulmaz bir tatil yaşayacağınızı garanti ediyorum.
YORUM EKLE
YORUMLAR
şükrü abbaze
şükrü abbaze - 11 yıl Önce

tam bir islam burjivazisi oluşmuş hamdolsun. çok büyük bir eksiğimizdi. çok büyük bir ihtiyaçtı böyle bir otel. israf etmeyin ayetleri arasında bir tatil, tam bir paradox

Kaan Acar
Kaan Acar - 11 yıl Önce

ömer kardeş bu yazıdan birşey anlamadık biz buralara gidemiyoruz ve birsürü komşum köye gidecek parayı bulamıyor bence fadılın reklamı zaten tv lerde dönüyor

banner208

banner148

banner150

banner153