banner171

CHP FABRİKA AYARLARINA GERİ Mİ DÖNÜYOR?

CHP FABRİKA AYARLARINA GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Perşembe günü CHP Gaziosmanpaşa ilçe başkanı Sn. Yılmaz Yıldırım’ın istifa ettiğine dair bir haber duydum. Akabinde sayın başkanı arayarak bilginin doğruluğunu teyit ettim. Sonradan öğrendim ki Sayın Yıldırım üyelere “İki yıldır sürdürdüğüm ilçe başkanlığı görevimden üst kurulların daha uyumlu çalışacağı yeni bir yapılanmaya olanak sağlamak için görevimden istifa ediyorum. CHP'nin iktidar olması için elimden gelen bütün desteği partime vermeye devam edeceğim. Bugüne kadar benimle birlikte çalışan tüm partililere sonsuz teşekkürlerimi sunarım"  şeklinde bir mesajla görevinden istifa etmiş.

Sayın Yıldırım’ın CHP’den “istifa ettirilmesi” ,  CHP içinde yeni bir ayrışmanın işaret fişeğidir aslında, Başarısız ilçelerin teşkilatını yenilemek parti içi dinamizm açısında belki gereklidir, ancak CHP açısından Sarıyer, Maltepe, Gaziosmanpaşa gibi partinin ivmelendiği ilçelerde böyle bir “operasyon” olsa olsa teşkilatı ele geçirme ve muhalif sesleri kısma gibi bir amaca matuf olabilir.

Ben CHP yapısını çok yorumlayacak kadar derin bir bilgiye sahip değilim, kendilerinin deyimiyle “Örgüt “ yapılarının yerel dinamiklerini çok bilmem, ancak bildiğim bir şey var ki seçime 35 gün kala ilçenin örgüt başkanının değiştirilmesi bence ilginç bir durum.

 

Her ne kadar CHP Gaziosmanpaşa örgütü hakkında çok derin bilgilere sahip olmasam da, Sayın Yılmaz yıldırım hakkında birkaç kelam edecek kadar hukuka sahibim. Ben Sayın Yıldırım’ı ilçe başkanı olmadan evvel tanıdım. Ticaret hayatında son derece ilkeli ve erdemli bir işadamı olarak gözlemlediğim Sayın Yıldırım, ilçe başkanı olduktan sonra da bu ilkeli duruşunu siyasete taşıdı. Çamur at izi kalsın şeklindeki siyasi manüpilasyonlara prim vermeyip, demagoji yerine uygulamalarıyla CHP’yi Gaziosmanpaşa’da bir noktaya getirdi. Bence başarılı da oldu. Kendisiyle yaptığımız “haftanın konuğu “ mülakatında CHP için Gaziosmanpaşa’da yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmıştı.

 

Bu bir siyasi karar olduğu için, bize düşen CHP’nin kararını saygıyla karşılamak ve bu zaman kadar süren propaganda sürecinin aynı şekilde sorunsuz devam etmesini temenni etmek olabilir, Bize yakışan da bu olmalıdır.

 

Hani bazen karşımıza cep telefonlarımızda çıkar ya, bütün ayarlarımızı silecek şekilde “ Fabrika ayarlarına geri dönme “ tuşuna mı basıldı CHP’de acaba?


YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153